Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni tasarım öğretmen önlüklerinin tanıtım programında konuştu.

Önlüğün; ustalığın, olmuşluğun, muktedirliğin, muvaffakiyetin simgesi olduğunu belirten Selçuk, "İşe başlamış olmanın, çalışıyor olmanın, kolları sıvamanın, karşıdan görüldüğünde sorunları çözecek kişinin geliyor olduğunun, ben buradayım, bilgimle, tecrübemle, deneyim ve yeteneklerimle buradayım demenin temsilidir. Mesleğin güçlü temsiliyetidir." diye devam etti.

Öğrenci için öğretmenin okuldaki duruşunun, giyim kuşamının, konuşması ve hitabının çok önemli olduğunu ifade eden Bakan Selçuk, öğretmenlerin ve öğretmen kuruluşlarının da görüşlerini alarak bir önlük tasarımı üzerinde çalıştıkları aktardı.

Yeni önlük tasarımı için İstanbul'un pilot il olarak seçildiğini aktaran Selçuk, birinci dönemin bitimine kadar bu pilot çalışmanın devam edeceğini söyledi.

Selçuk, "Kendilerinden talep gelmesi durumunda önlüklerimizde revizyonlar yapılıp ikinci döneme hazır hale getirilecek. Böylece, bu önlüklerin pilot okullarımızda aslında ön pilotunu da yapmış olacağız." diyerek uygulamanın hayırlı olmasını temenni etti. (İLKHA)