Vakıf tarafından Bujumbura kentinde aynı kampüs içerisinde bilim laboratuvarı, bilişim sınıfı, dijital kütüphane, zekalarının ve stratejik düşünme yeteneklerinin geliştirilmesine dönük düşünme becerileri atölyeleri gibi daha birçok yenilikçi hizmetlerin yer aldığı anaokulu ve ilkokulu tadilat çalışmaları tamamlandıktan sonra gerçekleştirilen törenle resmi açılışı yapıldı.

Açılış törenine Türkiye Cumhuriyeti Burundi Büyükelçisi Serap Ataay, Burundi Adalet Bakanı Aimée Laurentine Kanyana, Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Sekreteri (Bakana vekaleten) Hermenegilde Burıkukıye, Yüksek Öğretim Bakanı vekili Emmanuel Tungamwese, Ulusal Meclis Başkanı Temsilcisi Alice Nıyıtunga, milletvekilleri ve öğrenci velilerinin yanı sıra resmi temsilciler katıldı.

Heyet, okulun açılış kurdelesini kestikten sonra binaları gezdi. Ardından her iki ülkenin Milli Marşları okundu ve ülkeye mahsus tambur gösterileri icra edildi.  

Törende Türkiye Maarif Vakfı Ülke Temsilcisi, Büyükelçi Ataay ve akabinde Milli Eğitim Bakanı Vekili konuşma gerçekleştirdi. Burıkukıye yaptığı açıklamada, şu ana kadar gezdiği en donanımlı okul olduğunu belirterek açılışa gelirken bu kalitede bir okul beklemediklerini, böylesine teşekküllü bir eğitim yuvasını ziyaret etmekten memnun olduklarını ifade etti. Burıkukıye, konuşmasında ayrıca Türkiye ve Burundi arasındaki işbirliğine ilişkin övgüde bulundu.

Misafirlere takdim edilen hediyelerin ardından program davetlilere hazırlanan kokteyle sona erdi.

Yeniliklerle dolu iki okul

Aynı kampüs içerisinde bulunan Anaokulu ve ilkokulda öğrencilerin kaliteli eğitim alması için her detay düşünülerek tadilat çalışmaları yapıldı. Ülkenin en modern okulları arasında yer alan Maarif okullarında, 24 öğrenci ile sınırlandırılmış sınıflarda eğitim veriliyor.

Öğrencilerin bilgisayar kullanmayı öğrendikleri, aynı zamanda dijital kütüphane işlevi gören, online kitap okuyarak dinleyebildikleri bilgisayar sınıfları ve bilim laboratuvarı yer alıyor.

Öğrencilerin zekalarının ve stratejik düşünme yeteneklerinin geliştirilmesine dönük düşünme becerileri atölyelerinde ders verilmekte.

Konferans salonu ve tiyatro etkinliklerinin gerçekleştirildiği anfitiyatro salonu, öğrencilere ilk yardımın yapıldığı hemşire odası, zenginleştirilmiş kütüphane, yemekhane ve görsel sanatlar sınıfları okulun sahip olduğu diğer bölümler arasında yer alıyor. (İLKHA)