Hollanda Radyo ve Televizyon Şirketi'nin aktardığına göre, ülkedeki iktidar koalisyonunun tüm partileri ve muhalif partileri Suriye'de Fırat Nehri'nin doğusunda PKK/PYD-YPG'ye yönelik harekat başlatan ilişkinTürkiye'ye yönelik yaptırım önerisi destek gördü.

Parlamenterler, harekatı 'duyulmamış', 'kabul edilemez', 'yasadışı' şeklinde niteledi. Milletvekilleri, hükümeti Avrupa bağlamında mali kısıtlamalar gibi karşı önlemler almaya çağırdı.

Polonya Dışişleri Bakanlığı, TSK’nın Suriye’deki operasyonundan dolayı "endişeli" olduklarını ve operasyonun "en kısa zamanda bitmesini" umduklarını belirtti.

Açıklamada, "Polonya, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda operasyon başlatmasından dolayı endişeli. Operasyonun, bölgenin istikrarına ve BM nezdindeki barışçıl çözüm bulma çabalarına olumsuz etki yapmasından ve insani durumu daha da kötüleştirmesinden korkuyoruz" ifadelerine yer verildi.

Polanya: Endişeliyiz!

Polonya Dışişleri Bakanlığı, "Türkiye’nin güvenlik alanındaki meşru kaygılarını anlıyoruz ve devam eden operasyonun en kısa zamanda bitmesini ve tüm eylemlerin uluslararası insani hukuka uyum içinde yapılmasını umuyoruz" dedi.

Açıklamada ayrıca Suriye’deki çatışmanın nihai çözümüne sadece BM Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı karara uygun olarak politik çözüm yoluyla ulaşılabileceğinin vurgulandı.

Yunanistan: Askeri eylemlere derhal son verilsin

Türkiye’nin Suriye’de başlattığı askeri operasyonu kınadıkları ifade eden Yunanistan Dışişleri Bakanlığı da operasyona "derhal son verilmesi" çağrısını yaptı.

Açıklamada, "Yunanistan, Avrupa Birliği’nin duruşunu tamamen destekliyor, Türkiye’nin bağımsız ülkenin topraklarındaki yeni tek taraflı askeri eylemlerini kınıyor ve Suriye’nin kuzeydoğusundaki askeri eylemlerine derhal son verilmesi çağrısını yapıyor. Uluslararası hukuku ihlal eden operasyonlar bölgedeki istikrarı bozuyor ve Birleşmiş Milletler’in Suriye krizini çözme çabalarını tehlikeye atıyor." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Suriye topraklarında insanların zorla yerinden edilmesi ve demografik durumun zorla değiştirilmesi doğrudan uluslararası hukukun ihlalidir. Türkiye, Suriye’deki operasyonunun olası insani sonuçlarından dolayı uluslararası toplum karşısında sorumluluk taşıyor. Suriye’deki çatışmanın kalıcı çözümüne askeri araçlarla varılamayacağının altını çiziyoruz." denildi. (İLKHA)