Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ile Anadolu Kadın ve Aileler Derneği iş birliğinde "Uyum Mahalle Buluşmaları"nın 19'uncusu Gaziantep'te düzenlendi.

Şehitkamil ilçesi Atakent Mahallesi Anadolu Kadın ve Aileler Derneği binasında düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Suriye ve Türkiye vatandaşların bir araya geldiği programda konuşan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Daire Başkanı Aydın Keskin Kadıoğlu, düzenlenen bu tür etkinliklerde yaşadıkları manevi iklimin kendilerine mutluluk verdiğini ifade etti.

Göçün dünyanın bir gerçeği olduğunu belirten Kadıoğlu, "Bugün dünya üzerinde 71 milyona yakın insan ülkesini, memleketini terk etti. Bunun 5 milyonunu ülkemizde, vatanımızda barındırıyoruz. Tüm dünya adeta gözlerini kapatırken ülkemiz, bu duyarlı yaklaşımını, devletimiz ve necip milletimizle göç politikasını, insan odaklı temellini oluşturmaya devam ediyor. İster göçmen olsun, ister yabancı olsun, ne olursa olsun, insan odaklı, insani değerleri göz önünde bulundurarak, tüm sorumluluğumuzun ve bilincimizin farkındayız.” dedi.

Göçün en büyük mağdurlarının kadınlar ve çocuklar olduğuna dikkat çeken Kadıoğlu, “Hepimizin amacı, vakıflarımızla derneklerimizle, tüm kurum ve kuruluşlarımızla hepimizin hayatını kolaylaştırmak, hayatınıza değer vermek, umutlarınızı, beklentilerinizi ve yarının geleceği olan çocuklara güzel bir dünya verebilmek.” dedi.

Gaziantep Vali Yardımcısı Cengiz Ayhan da, Suriye ve Türkiye vatandaşların bir araya geldiği etkinlikte her iki ülkenin insanlarıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Programda Anadolu Kadın ve Aileler Derneği Başkanı Rabia Aldemir de bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından göç konulu kısa filmler gösterildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)