Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Nevşehir’de görev yapan din görevlileriyle bir araya geldi.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, din görevlisinin Hazreti Peygamberin varisi olduğunu ifade ederek, “Peygamber Efendimize ilk gelen ayetlere bakınız, okumaktan, öğrenmekten, kalemden bahsediyor. Bundan alacağımız mesaj, Peygamber varislerinin elinde en fazla kitap, kalem olması gereken, öğretmekle, öğrenmekle meşgul olması gereken insanlar demektir” dedi.

Erbaş, her bir din görevlisinin ister imam hatip ister Kur’an kursu öğreticisi olsun aynı zamanda muallimlik vasfını da taşıdığını belirtti.

Din görevlisinin taşıdığı sorumluluğun büyüklüğünü hatırlatan Erbaş, “Vazifemizi çok iyi temsil etmemiz gerekiyor. Mahallede yürürken arkamızdan, ‘işte imam böyle olmalı, işte Kur'an kursu hocası böyle olmalı' dedirtmeliyiz. Bu bizim kendi temsil kabiliyetimizle alakalı bir şey. Temsilimiz güçlü olursa davetimiz de daha etkili olur” diye konuştu.

Başkan Erbaş mihrabın, minberin, kürsünün, irşadın, tebliğin din görevlisinin omuzlarında bir emanet olduğunu belirterek, “Cami içinde, cami dışında, mahallemizde, şehrimizde bu önderliğimizi yerine getirmek zorundayız. Eğer getirmezsek vebali ağırdır, sorumluluğu büyüktür. Hesabı da çok ağır olur. Bunun hesabını veremeyiz” ifadelerini kullandı.

“Kadınlarımız doğru dini bilgiye sahip olursa eşleri, çocukları bundan faydalanıyor”

Kadın din görevlilerine kapı kapı dolaşarak İslam’ı anlatmalarını isteyen Erbaş, “Sizler küçük çocuklarımızın, kadınlarımızın hocalarısınız. Kadın, ailenin en önemli direğidir. Eğer kadınlarımız doğru dini bilgiye sahip olursa eşleri, çocukları bundan faydalanıyor. Onun için Kur'an kursumuza öğrenci gelsin diye beklemeyin, kapı kapı dolaşınız” şeklinde konuştu.

Erbaş, aile kurumunun yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, ailenin yaşadığı bu sorunların çözümünde din görevlilerinin katkısı olması gerektiğine vurgu yaptı.

Doğru dini bilginin topluma ulaştırılmasında din görevlilerine düşen sorumluluğun altını çizen Erbaş, “Bunu biz yapmazsak, toplumda ‘irşat ediyorum’ diye kendine menfaat sağlayan, menfaat şebekeleri oluşuyor. Televizyonlar bile kurmuşlar. Birisi bana göndermiş, ekranda çok açık bir şekilde diyor ki, ‘Başım ağrıyor, dişim ağrıyor. Bunun duası, şudur.’ Hesap numarası veriyor, ‘Şuraya şu kadar yatır, ona göre duanı yapacağım.’ Bu derece milletimizi menfaate bağlayan şebekeler oluşmuş. Bunlarla biz mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı. (İLKHA)