Her geçen gün gençliğin biraz daha teknoloji bağımlısı olma yolunda hareket ettiğini belirten Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı, "Neslimizi, sosyal medyanın esiri değil, hâkimi haline getirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.
"Geldi Yaşımız Secdeye Değsin Başımız" projesiyle çocukların Allah'a kul, Peygamber Efendimize güzel bir ümmet olması için çeşitli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Taşçı, "Adıyaman'da gençlerimizi her türlü bağımlılıktan korumak ve kollamak adına elimizden gelen her türlü imkânı sarf ediyoruz. Teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği günümüzde, yavrularımızı bunun zararlı etkilerinden korumamız gerekir. Yavrularımızı bu iletişim araçlarının, sosyal medyanın bir esiri olmaktan kurtarıp Allah'ını, Peygamberini bilen Kuran'a âşık, Peygamberin sünnetini yaşamaya gayret eden bireyler, olarak yetişmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz." dedi.
" Cemaatin cami dışındaki hayatında da yardımcı olmaya çalışıyoruz "
Diyanet personelinin sadece namaz kıldırmakla kalmadığını, cemaatin cami dışındaki hayatına da yardımcı olma gibi bir misyon yüklendiğini ifade eden Taşçı, "Allah'a hamdolsun personelimiz, cemaatimize yalnızca beş vakit namazını kıldırmak ile yetinmiyor. Cami dışında da her konuda onlara yardımcı olmaya çalışıyorlar." şeklinde konuştu.
"Sosyal medya toplumun her kesimini etkisi altına almış durumda"
Toplumun tümünün sosyal medya bağımlısı haline geldiğini ve bunun üzücü bir durum olduğunu belirten Taşçı, " Yeşil Camiinde, Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörümüz ve İmam Hatip Hocamız, mahallemizin gençlerine 'Geldi Yaşımız, Secdeye Değsin Başımız.' adını verdikleri bir proje çerçevesinde yardımcı olmaya çalışıyorlar." dedi.
"Bizim tek gayemiz Peygamber Efendimizin (aleyhissalatu vesselam'ın) buyurduğu gibi, bir baba veya anne evladına güzel ahlaktan daha güzel bir miras hediye bırakamaz. Bu hadisin ifade ettiği manayı gerçekleştirebilmek için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Aynı zamanda yavrularımızı sosyal medyanın esaretinden korumaya çalışıyoruz." diyen Taşçı sözlerine şöyle devam etti,
"Yani faydalı bir şekilde kullanmalarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Biz istesek de istemesek de sosyal medya, hayatın bir gerçeği haline gelmiş durumda. Maalesef yalnızca yavrularımızı değil anneleri, babaları ve toplumun diğer bireylerini de esareti altına almış durumda. Adıyaman İl Müftülüğü olarak yavrularımızı sosyal medyanın esaretinden ne kadar kurtarabilirsek, kendimizi mutlu hissedeceğiz. Dolayısıyla artık bağımlılıkla mücadele denildiği zaman sadece uyuşturucuyla mücadele değil, sosyal medya bağımlılığı dediğimiz bağımlılıkla mücadele de akla gelmelidir."
"Efendimiz mescidinde sürekli çocuklara yer ayırırdı"
Peygamber Efendimizin çocuklara büyük değer verdiğini belirten Yeşil Cami İmamı Mehmet Nedim Yetiş, "Her konuda bizlere örnek olan Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (aleyhissalatu vesselam) çocuk eğitimi ve çocuklarla iletişim konusunda da en güzel rehberimiz, örneğimizdir. Mescidinde sürekli çocuklara yer ayırır, gönlünde çocukların yeri ve önemi bambaşkaydı." dedi.
Çocukları geleceğe hazırlamak, onlara karşı olan sorumluluklarını yerine getirmek amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirmeyi düşündüklerini ifade eden Yetiş, "Projemizin sloganı 'Geldi namaz yaşımız secdeye değsin başımız' şeklindedir. Çocuklara cami merkezli bir proje hazırlayalım istedik. Haftada bir de olsa camiye gelsinler. Caminin atmosferini teneffüs etsinler. Mihrabı, minberi, kürsüyü tanısınlar. Safda durmanın hazzını yaşasınlar istedik." ifadelerini kullandı.
Çocukların farklı etkinliklerle hem öğrendiklerini hem de eğlendiklerini dile getiren Yetiş, "Projemizin içeriğinde, Diyanet İşleri Başkanlığımızın da onayından geçmiş olan iki çizgi filmimiz var. Her biri bir ahlaki değere temas etmektedir. Çocuklar bu çizgi filmlerle merhameti, sevgiyi, paylaşmayı, adaleti hakkı hukuku, kardeşliği eğlenerek öğrenecekler. İçeriğimizde ayrıca dini içerikli puzzlelarımız var. Çocuklarımız hem eğlenecek hem beyin jimnastiği yapacak. Ayrıca oluşturduğumuz mini bir çocuk kitaplığımız var. Çocuklarımız burada kitap okuyacak. Zaman zaman biz kendilerine masallar okuyacağız. Ayrıca günün sonunda çocuklar yorgunluğunu atsınlar diye bir ney dinletisi yapacağız. Son olarak çeşitli ikramlarda bulunarak çocukları evlerine göndereceğiz." şeklinde konuştu. (Cemil Özdaş - İLKHA)