2019-2020 eğitim öğretim yılında Diyarbakır’da toplam bin 709 okulda 506 bin öğrenci ve 25 bini aşkın öğretmen ders başı yaptı.
Diyarbakır’da yeni eğitim öğretim yılı açılışı merkez Kayapınar ilçesi Mevlana İlkokulu'nda düzenlenen tören ile başladı. Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer’in selamlama konuşması yaptı. Ardından katılımcılara hitap eden Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, İslam’ın eğitime verdiği öneme değindi.
Yılmaz, “Beşikten mezara kadar ilim öğrenin diyerek ilme teşvik eden sevgili Peygamberimizin ilk ayeti, ilk emri oku olan Kur’an-ı Kerim’in ilmi merkeze alan bir hayat felsefesini ortaya koymasıyla ülkemizde eğitim haftasının başındayız.” dedi.
Eğitim öğretimin yeni nesiller için en çok üzerinde durulması gereken bir konu olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Bakanlığımızın 2023 eğitim vizyonunda öğretmen merkezli çalışmalar öne çıkmaktadır. Yavrularımıza en çok aktarmamız gereken milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerin onlara benimsetmenin çabası içerisinde olacağız. Bir neslin devamı ve bir ülkenin bekası, sınıfta temeli atmaktadır.” ifadelerini kullandı.
Yılmaz’dan sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır’da bin 709 okulda 506 bin öğrencinin ve 25 bini aşkın öğretmen ile ilk dersin başladığını söyledi.
“Milli ve manevi değerlerini bilen bireylerin yetişmesini istiyoruz”
Diyarbakır’ın bütün okullarında 17 ilçede her bir öğrenci için çaba içerisinde olacaklarını belirten Güzeloğlu, “Geleceğe güvenle, mutlu ve iddialı hazırlayacağız. Ellerinden tutarak okula getirdiğiniz çocuklarımız bu ülkenin geleceğidir. Milli ve manevi değerlerini bilen, yaşayan, ülkesine sahip çıkan ama dünyayı da tanıyan, dünyayla rekabet edebilen ve bu iddiamızı güçlendiren bireyler olmasını istiyoruz. Onların sizin için ne kadar değeri varsa bizim içinde o kadar değerli olduğunu bilmenizi istiyoruz.” dedi.
Güzeloğlu, “Okul müdürlerimize emanet edilen bütün öğrencilerimize öğretmenleriyle birlikte, okul aile birliklerimizle birlikte bir aile yuvası yapmasını, aile sıcaklığını hissettirmesini hedeflemekteyiz. Bu yıl; okul içi ve çevresinde güvenlik, rehberlik hizmetleri, okul çevresi trafik düzenlemesi, taşımalı eğitimde taşıtlarımızın güvenli ve nitelikli hizmet sunmaları, taşıma merkezlerimizde verdiğimiz yemeklerin kalitesinin denetlenmesinde geçmiş yıllara nazaran birçok olumlu değişikliklerin başlangıcı olacak.” şeklinde konuştu.
“Birçok okulumuzda zil sesini kaldırdık”
Diyarbakır’daki birçok okulda yeni uygulamalara gittiklerini belirten Güzeloğlu, “Öğretmenlerimizin, müdürlerimizin ve bütün kurum ve kuruluşlarımızın desteğiyle bu yıl Diyarbakır eğitim ve öğretim yılı Diyarbakır’a yakışan temel başarılarla ve bizi mutlu edebilecek gelişmelerle taçlandırılacak. Fiziksel altyapısının iyileştirilmesinde, sosyal ve sportif kursların ve çabaların desteklenmesinde katkı ve destek sunacağız. Diyarbakır genelinde blok ders uygulamasını kaldırdık. Çocukların her derste teneffüsle buluşmasını, oyun oynamasını, mutlu olmasını sıkılmadan ders işlemesini arzuladık. Birçok okulumuzda zil sesini kaldırdık. Ders saatlerini çocuklarımızın istekle, keyifle zilin uyarıcı sesini beklemeden koşarak sınıflarına gitmesini amaçladık.” ifadelerini kullandı. (Ramazan Zeren-İLKHA)