BATMAN - Nükleer tıpla ilgili olarak Sağlık Bakanlığına talepleri olduğunu, sonucunu beklediklerini söyleyen Batman Bölge Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Adnan Tuna, Nükleer tıp ünitesini de açmak için uğraştıklarını ve amaçlarının her türlü tedaviyi Devlet Hastanesinden yapabilmek olduğunu vurguladı.
Nükleer tıbbın tüm organların sintigrafi incelenmesi olduğunu belirten Tuna, \"Nükleer tıp bölümlerinde hemen her organ sistemiyle ilgili hastalıklarda fonksiyon (işlev) görüntülemesi yapılmaktadır. Bu merkezlerde yapılan tanısal tetkikler tiroid, kemik, kalp, böbrek ve diğer birçok organın ve hastalığın sintigrafik görüntülenmesi olup aynı zamanda tiroid hastalıkları başta olmak üzere bazı tümör ve enflamatuar hastalıkların tedavisi de yapılmaktadır\" dedi.
Batman Bölge Devlet Hastanesi`nin, Nükleer Tıpla ilgili Radyasyon Onkolojisi kurma aşamasında olduğunu söyleyen Tuna, \"Guatr, Hormonsal Tetkikler, sintigrafi ölçümler kanser araştırmasına yönelik bir tetkiktir, bunlar nükleer tıp olmadan olmuyor. Bunlara iyot veriliyor radyoaktif iyot verilerekten bulunan bir tetkiktir. Nükleer tıp, canlılara verilen radyoaktif maddelerin yaydıkları ışınların özel yöntemler veya cihazlarla dışarıdan sayımı veya görüntü halinde izlenmesi veya tanımlanması ile teşhis konulmasını sağlayan tıp dalımızdır. Nükleer tıbbın tedaviyi ilgilendiren yanında vücuda farklı yollarla verilen radyonüklidlerden yararlanılır. Burada radyasyonun tedavi edici veya ağrı giderici özelliklerinden yararlanılır. Tiroid kanserleri ve hipertiroidi tedavisi buna örnek gösterilebilir\" ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül - İLKHA)