BATMAN- Batman Üniversitesinde Eğitimci Yazar Hacı Ormanoğlu tarafından `İnanmak ve Başarmak` konulu konferans verildi.

Üniversitenin konferans salonunda düzenlenen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu, Kozluk MYO Müdürü Doç. Dr. Şemsettin Dursun`un yanı sıra Üniversitenin akademik, idari personelleri ve öğrenciler de katıldı.

Eğitimci yazar Ormanoğlu, başarmak için inatçı olmak gerektiğini ifade ederek konferansta pozitif düşünmenin önemine dikkat çekti. Kendi hayatından kesitler sunan ve doğru yaklaşımla etraftaki insanlara örnek olunması gerektiğini vurgulayan Ormanoğlu, \"Okullarda şiddeti engellemek ve çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla 2006 yılında Goncalar Solmasın Derneği`ni kurduk.
Çocuklarımıza gerekli imkânları sunup sevgiyle yaklaşınca başarmak için azimle çalıştıklarını gördük, ağaç resmi çizemeyen çocuklar kısa bir sürede yağlı boya sergisi açtılar; dolayısıyla hayalleri olan herkese ertelemeden, üşenmeden ve vazgeçmeden çalışmalarını öneririm\" dedi.

Konferans, Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu`nun Hacı Ormanoğlu`na teşekkür plaketi vermesiyle sona erdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)