TEKNOLOJİ SERVİSİ

Clinical Psychological Science dergisinde yayınlanan yeni bir araştırmada, gençlerin telefonla zaman harcamaları ve çevrim içi olmalarının o kadar da kötü olmadığı tespit edildi.

Dijital teknoloji kullanılarak harcanan zamanın akıl sağlığı problemlerine neden olup olmadığını test etmek için yapılan çalışmada, gençlerin akıllı telefonları takip edildi. Araştırmacılar, Kaliforniya Üniversitesi Psikolojik Bilimler Profesörü Candice Odgers, Kuzey Karolina Üniversitesi Psikoloji Bölümünde Doçent Michaeline Jensen ve Pennsylvania State Üniveritesi Davranış Sağlığı Bölümünde Doçent Michael Russell'den oluşuyordu.

Araştırma sonuçları, dijital teknoloji kullanımı ile ergen ruh sağlığı arasında boylamsal veya günlük bağlantılara dair çok az kanıt olduğunu gösterdi.

BİR KANIT BULAMADILAR!

Odgers: "Ebeveynler akıllı telefon ve sosyal medya kullanımının ergenlerin akıl sağlığı için doğru ya da yanlış olduğu konusunda tartışmayı bırakıp çocuklarının çevrim içi ve normal yaşamları için en iyi desteği nasıl sağlayabileceklerini bulmalılar" dedi.

Bir diğer araştırmacı olan Jensen, yaygın görüşün aksine, araştırmalarında telefon ve çevrim içi ortama harcanan zamanın akıl sağlığı problemleri riskini artırdığına dair bir kanıt bulamadıklarını belirtti.

TEKNOLOJİ KULLANIMININ AKIL SAĞLIĞIYLA İLGİSİ OLMADIĞI TESPİT EDİLDİ

Araştırmacılar, günde üç kez gençlerden akıl sağlığı semptomlarıyla ilgili rapor topladılar. Ayrıca, her gece olan teknoloji kullanımlarını raporladılar. Araştırmada, Dijital teknolojilerle daha fazla ilgilenen gençlerin daha sonralarda akıl sağlığı problemleriyle ilgili semptomları yaşama olasılığının daha fazla olup olmadığına bakıldı.

Ayrıca, çeşitli amaçlar için dijital teknolojiyi daha fazla kullandıkları günlerin, akıl sağlığı problemlerinin daha yaygın olduğu günler olup olmadığı gözlendi. İki durum için de, artan teknoloji kullanımının akıl sağlığıyla ilgisi olmadığı tespit edildi.

Gençlerin akıl sağlığına zarar verdiği düşünülen dijital teknolojiler hakkındaki mevcut endişeler göz önünde bulundurulduğunda, sonuçlar beklenen sonucun tersi çıktı!

Fakat bu durum gençlerin sınırsız bir şekilde dijital dünyaya dalmalarının mazereti de olmamalı...