Eş zamanlı olarak Belçika, Hollanda ve İsviçre'nin UNRWA'ya yaptıkları yardımları keseceklerini açıklamaları üzerine Avrupa Filistin İletişim Kulübü Başkanı Zahir Biyravi, bu ülkelerin büyükelçiliklerine birer mektup gönderdi.

Biyravi, Belçika, Hollanda ve İsviçre'nin Londra'daki büyükelçilerine gönderdiği mektuplarda büyükelçilerden, hükümetlerini söz konusu kararlarından vazgeçmeye teşvik etmeleri talebinde bulundu.

Biyravi, UNRWA içinde birtakım yolsuzluklar olduğuna dair iddiaların, bu kuruluşa yapılan yardımların kesilmesi yönünde karar verilmesini haklı çıkarmayacağını ifade etti.

Biyravi, bu yardımların kesilmesinin, bu ajansın Batı Yaka, Gazze, Ürdün, Lübnan ve Suriye'de yaşayan 5 milyondan fazla Filistinli mülteciye yardım konusunda ilk ve tek kaynak olma gibi ana hedefine olumsuz yansıyacağını belirtti.

Biyravi, aynı zamanda bu kararların, ABD'deki Trump yönetiminin birtakım karanlık planları sebebiyle Filistin davasının çok zor bir süreçten geçtiği, özellikle Filistinli mültecilerin yurtlarına dönüş haklarının ellerinden alınması çabalarının yoğunlaştığı bir döneme denk geldiğine dikkat çekti.

Biyravi, büyükelçilere gönderdiği mektubunda, aynı zamanda muhtelif bölgelerdeki Filistinli mültecilerin bu sıralarda karşı karşıya oldukları büyük zorluklar ve sıkıntılar hakkında da bilgi verdi. (İLKHA)