Yunan medyasında yer alan haberlerde, hükümetin, Atina yakınlarındaki askeri Skaramanga Tersaneleri`nin finans sorununa çözüm olarak, Yunan Deniz Kuvvetleri`ne ait ikidenizaltıyı satışa çıkarmayı tasarladığı, konunun koalisyon hükümeti ortakları ve ana muhalefet Radikal Sol Koalisyon (SYRİZA) yetkilileriyle ile görüşüldüğü belirtildi.

Atina`da yayımlanan Kathimerini gazetesi, mali sıkıntı içerisinde bulunan Skaramanga Tersaneleri`nin ekonomik ihtiyaçlarının karşılanmasıyla ilgili uzmanlar tarafından önerilen dört alternatif çözümden biri olan denizaltıların satılmasının hükümet tarafından ağırlıklı olarak benimsendiğini duyurdu.

Yunan medyasında daha önce çıkan haberlerde, Yunanistan`ın, 214 tipi yeni denizaltılarından en az ikisini ve bazı eski denizaltılarını satmayı planladığı, konuyla ilgili Polonyalı yetkililerle temaslarda bulunulduğu ileri sürülmüştü.

Yunanistan`da, aylardır maaşlarını alamayan tersane işçileri, Ekim ayında Savunma Bakanlığı binasını basmışlar, bir korgeneralin ikna çabalarının işe yaramaması üzerine olaya müdahale eden polis 150 kadar sendikalı işçiyi gözaltına almıştı.