Memur-Sen Konfederasyonu kamu görevlilerinin beklentilerini dile getirmek, kazanımları arttırmak için 81 ilde olduğu gibi Gaziantep'te de "Emeğe Saygı, Adalete Davet" temasıyla basın açıklaması düzenledi.

Gaziantep'teki basın açıklaması, Valiliğin kentteki açık alanlarda toplantı ve gösteri yasağından dolayı Memur-Sen'in hizmet binasında gerçekleştirildi.

Memur-Sen'e bağlı sendikaların başkanları ve üyelerinin katıldığı basın açıklamasında, Memur-Sen'in tekliflerinin, milletin talepleri olduğu vurgulandı.

Basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, yetkili olarak katıldıkları 5'inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlandığını ve sürecin Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na taşındığını dile getirdi.

Kuruldan, kamu görevlilerinin beklentilerini karşılayarak, yeni hak ve kazanımlarla donatılmasına katkı ve destek sunmalarını beklediklerini belirten Gök, bu nedenle Türkiye genelinde basın açıklamaları gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Memur-Sen olarak toplu pazarlık sürecinde Kamu İşveren Heyeti'yle sözleşme imzalanmasını sağlamak için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Gök, "Bu gayretin yanı sıra basın açıklamalarıyla, iş bırakma eylemleriyle de sahada olduk ve heyetimizi destekledik. Bugün de aynı kararlılıkla ve örgütlü gücümüzle meydanlardayız. Memur-Sen'in ve bağlı sendikalarının titiz çalışmalarla, sahanın nabzını tutarak oluşturduğu ve kamuoyuna 'makul teklifler' olarak deklare ettiği 657 teklifine karşın kamu işveren heyeti, maalesef malul tekliflerle masaya gelmiş ve ardından toplu sözleşme sürecini hiç yaşanmayan bir süreç olarak tarihe kaydetme iradesi göstermiştir. Bu iradenin sonucu olarak süreç uyuşmazlıkla sonuçlanmış ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na gidilmiştir." dedi.

Gök, "Biz, toplu sözleşme görüşmeleri boyunca masanın ve müzakerenin önemine inanarak çözüm üretmeye odaklandık ve bu sürecin uzlaşmayla sonuçlanması için büyük bir özveriyle çalıştık. Süreç tıkandığı anda bile 'Gelin Hakem Kurulu'na 3 günlük başvuru sürecini bir güne indirelim ve müzakere sürecini 2 gün daha uzatalım, masada sorunları çözelim.' dedik ama teklifimiz kabul edilmedi." diye konuştu.

Memur-Sen'in tekliflerinin milletin talepleri olduğunu vurgulayan Gök, "Çünkü bu teklifler milletin maşeri vicdanında makes bulmuş adil, hakkaniyetli tekliflerdir. Bu nedenle, Kamu İşveren Heyeti'nin, Merkez Bankası'nın gerek beklenti anketinde gerekse kendi tahmininde ifade ettiği enflasyon rakamlarının altında kalan tekliflerle masaya gelmesini kamu görevlilerinin emeğini değersizleştirmek olarak görüyoruz. Maalesef, Hakem Kurulu'na başvuru süreci de Kamu İşveren Heyeti tarafından hakkaniyetli yürütülmemiştir. 20 gün boyunca gece yarılarına kadar görüşülerek, tartışılarak üzerinde uzlaşma sağlanan azımsanmayacak sayıdaki teklifimiz, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na götürülürken yok sayılmıştır." ifadelerini kullandı.

Bütün dikkatlerini Hakem Kurulu'na yöneltmiş durumda olduklarını dile getiren Gök, "Hakem Kurulu'nun sağduyu ile konuya yaklaşacağına olan güvenimiz tamdır. Memnuniyet üretmek için hala geç olmadığını, artık bu sorumluluğun Hakem Kurulu'nda olduğunu hatırlatıyoruz. Bir kez daha buradan güçlü bir şekilde vurgulamak istiyoruz. Kamu görevlileri olarak bizlerin asla kabul edemeyeceği tavır, alın terimizin değersizleştirilmesi, taşıdığımız misyonun görmezden gelinmesidir. Biz bu ülkenin alın teriyiz. Biz devlet hizmetlerinin kesintisiz sürmesinin, devletin tüm unsurlarıyla işlemesinin teminatıyız. Biz ailelerimizle birlikte 20 milyonluk bir kitleyiz. Tekliflerimizde haklıyız, duruşumuzda hakkaniyetliyiz." diye konuştu.

Basın açıklaması sırasında, "Memura zam, sözleşmeliye kadro", "Ekmek, adalet, refah", "Türkiye büyüyorsa ekmeğimiz neden büyümüyor", "Sadece hakkımızı istedik" yazılı dövizler açıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)