Balıklıgöl Dergâh Camii’nde kılınan bayram namazının ardından vatandaşlarla bayramlaşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Bayramda kardeşliğimizin, sevgimizin, muhabbetimizin, birliğimizin ve beraberliğimizin pekişmesini arzu ediyoruz." dedi.

Balıklıgöl Dergâh Camii’nde kılınan bayram namazının ardından cami cemaati ile bayramlaşarak, çocuklara bayram harçlığı veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, bayram ile ilgili duygularını İLKHA mikrofonlarına paylaştı.

Emperyalist güçlerin sürekli Müslümanların huzurunu kaçırmak için çalıştıklarına dikkat çeken Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Hazreti İbrahim aleyhisselamın makamında bir bayram sabahını idrak etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Biraz önce hemşehrilerimizle bayramlaştık. Gerçekten bayramın ayrı bir mutluluğu ve hazzı var. İslam âlemi ebetteki büyük sıkıntılar içerisinde… Tarih boyunca da hep sıkıntılar içerisinde yaşamıştır. Müslümanlar haksızlığa, zulme ve yanlışlığa karşı durmuş, insanlık için çalışmışlardır. Kimsesizlerin kimsesi olmak için gayret göstermişlerdir. Başka insanların düzenini bozmamak için çalışmışlardır. Ama onlar bizim huzurumuzu kaçırmak için her şeyi yapar batılı emperyalist güçler. Bugün bu bayram sabahı bütün Müslümanlara dua ediyoruz. Kurban Bayramı’nın güzel geçmesini diliyorum. Bayramda kardeşliğimizin, sevgimizin, muhabbetimizin, birliğimizin ve beraberliğimizin pekişmesini arzu ediyoruz. İnşallah, Allah bizleri güçlü kılacaktır. Kurban Bayramı’nın Allah’a yakınlaşmamıza vesile olması için kurbanlarımızı keseceğiz. Ben bütün hemşehrilerimin, bütün İslam ümmetinin Kurban Bayramı’nı kutluyor, hayırlı bayramlar diliyorum." diye konuştu.

"Kurban, teslimiyeti, Allah’a yakınlaşmayı ifade eder"

Kurbanın; teslimiyeti, Allah’a yakınlaşmayı ifade ettiğini belirten Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, "Öncelikle Kurban Bayramı’nın ülkemize, tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bugün de bayram namazı vesilesiyle hemşehrilerimizle bir araya geldik. Kurban, teslimiyeti, Allah’a yakınlaşmayı ifade eder. Huzur, sağlık, barış ortamı içerisinde bayramımızın geçmesini temenni ediyorum. Tüm İslam âlemi ve ümmet için hayırlara vesile olsun." dedi.

"Kurban Bayramı İslam dünyasında akan kanın durmasına vesile olsun"

Kurban Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını dileyen Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, "Bütün İslam âleminin Kurban Bayramı’nı kutluyorum, tebrik ediyorum. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Küslerin Kurban Bayramı vesilesiyle barışmasını temenni ediyorum. Kurban Bayramı’nda akıtılan kanın, İslam dünyasında akan kanın durması için bir vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Bugün öncelikle Kurban Bayramı’nı Büyükşehir Belediye Başkanımız, İl Başkanımız ve Eyyübiye Belediye Başkanı’mız ile Dergâh Camii’nde tüm vatandaşlarımızla birlikte eda ederek, buradaki ilk bayramlaşmamızı gerçekleştirdik. Ben tekrar buradan tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı kutluyorum." şeklinde konuştu.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ise şu ifadeleri kullandı:

"Kurban paylaşmaktır, kurban teslimiyettir, kurban rabbe yakınlaşmaktır. Bu münasebetle Cenab-ı Mevla’dan bütün İslam âleminin birleşmesini niyaz ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde yaşamalarını niyaz ediyorum. Bütün Müslümanlara nice bayramlar diliyorum. Bütün Müslümanların bayramını kutluyorum." (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)