BURSA - İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Denetim Görevlileri, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğindeki yenilikler konusunda fırıncılara yönelik bilgilendirme toplantılarının ardından başlattığı fırın denetimlerine devam ediyor.
 
Yapılan denetimlerde fırınlardan normal ekmek, kepekli ekmek, tam buğday ekmeği ve diğer ekmek çeşitlerinden alınan numuneler İl Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Laboratuarına gönderilerek gramaj, yabancı madde, rutubet, kül ve tuz oranları bakımından analize tabi tutuluyor.
 
Bursa`da bu süreçte yapılan fırın denetimlerinde toplam 167 adet numune alınırken, bunlardan 99 numunenin sonucu olumsuz çıktı. Olumsuz sonuç çıkan fırınlara Gıda Yasasının 40/d maddesine göre idari para cezası uygulandığı bildirildi. (Fethullah Özsoy - İLKHA)