MARDİN-Midyat Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Denetimli Serbestlik Sosyoloğu Tekin Karaçam, `Yaşam Motivasyonu` konusunda tutuklu ve hükümlülerin yapması gerekenleri anlattı.

 

Yaklaşık 1 saat 40 dakika süren seminere katılan 150 tutuklu ve hükümlünün aktif bir şekilde katıldığı ve semineri büyük bir ilgiyle izledikleri görüldü.

 

Sosyolog Tekin Karaçam, tutuklu ve hükümlülerin toplumsal rehabilitasyonlarının artırılmasına dönük yapılan çalışmaların bir parçası olan `Yaşam Motivasyonu` semineri ile sosyal normlar, iletişim becerileri, motivasyon, hayatı planlamak, tahliyeden sonraki duruma psikolojik hazırlık, öfke kontrolü ve kişisel gelişim konularında tutuklu ve hükümlülere genel bilgiler verildiğini ifade etti.

 

Seminer ile tutuklu ve hükümlülerin kaybolan yaşam motivasyonlarının yeniden kazandırılmasının hedeflendiğini söyleyen Midyat Denetimli Serbestlik Müdürü Seydi Dağlı, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
\"Bu tür çalışmalar ile gerek toplumun korunması ve düzenin sağlanması, gerekse suça bulaşmış kişilerin cezalarını çektikten sonra yeniden topluma daha kolay adapte olabilmesini amaçlamaktayız. Hükümlü ve tutuklulara yönelik rehberlik amaçlı çalışmalar, ayrıca koruma kurulu başkanlığımız nezdinde tutuklu, hükümlü, eski hükümlü ve suç mağdurlarının kaybettikleri yaşam isteklerinin tekrar kazandırılması ile insan ilişkilerinden, iş ve meslek kazanmalarına kadar her alanda çalışmalarımız devam etmektedir.\"

 

Mahkumlara yönelik eğitim faaliyetlerinin bundan sonraki süreçte de devam ettirileceği bildirildi. (M.Sait başaran-İLKHA)