MERSİN - Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Çukurova Şube Başkanı Armağan Öner, Çukurova Bölgesi`nin kalkınma hamlesinde atılan adımları çok önemsediklerini belirtterek, \"Bölgesel kalkınma modelinde `gelişmişlik ve denge` düzeyleri de doğrudan etkilenerek ekonomik fırsat eşitsizliği başta olmak üzere, sosyal, siyasi, kültürel ve coğrafi farklılıklar, bir bütünün parçalarını oluşturacak ve eşitsizlik değil, zenginliğe dönüşecek\" dedi.
Adana, Mersin ve Hatay`ı kapsayan bölgesel kalkınma modelinde Hükümetin çalışmalarının yanı sıra, sivil toplum örgütlerinin de büyük bir kararlılık gösterdiğini ve olumlu sonuçlar alınmaya başlandığını ifade eden Öner, bir buçuk yıl önce `bölgesel gelişim ve atılım` çalışmalarını güçlendirmek adına kurdukları Çukurova Şubesinin haklı mücadelesinin gelinen noktada daha da büyüdüğünü söyledi.
Stratejik Plan Hızlanırsa, Süreç Hızlanır
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan`ın Adana ve Mersin ziyaretinin yanı sıra, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever`in de bölgedeki temaslarında Çukurova Bölgesel Havaalanı başta olmak üzere, Tarsus- Kazanlı Turizm Projesi, bin 200 yataklı bölge hastanesi, Narenciye Kongresi, Akdeniz Oyunları, yeni liman ve enerji yatırımlarına yönelik çalışma ve projelerin son durumu hakkında bilgi vermeleri ve teslim tarihlerini açıklamalarının bölgede memnuniyetle karşılandığını kaydeden Armağan Öner, bölgenin stratejik planının oluşturulması ve bu plana göre hareket edilmesinin süreci hızlandırarak, yatırımların hızla hayata geçmesini kolaylaştıracağını savundu.
Çukurova`da En Az 130 Projeye Hibe Desteği
Açıklamasının son bölümünü Çukurova Kalkınma Ajansı`na ayıran Armağan Öner, 2012 Mali Destek Programı açıklanan Ajans`ın yeni dönemde toplam hibe desteğini 40 milyon lira olarak belirlemesinin de memnuniyet verdiğini ifade etti. Bu rakamın yeni dönemde en az 130 projenin desteklenmesi anlamına geleceğini kaydeden Öner, istihdam ve üretimde öne çıkan sektörlerin AR-GE çalışmalarıyla rekabet gücünü arttırabileceğini dile getirdi. (Osman Öksüz - İLKHA)