Batman merkez Gültepe Mahallesi Batman-Kozluk Karayolu mevkiinde icare ettikleri tarlada salatalık, biber, patlıcan, domates gibi birçok sebze yetiştiren Gök ailesi, ürünlerin satışını yaparken, toplama ve seçme tercihini gelen müşterilere bırakıyor.

Tarlaya gelen müşterilerin, kendi bahçelerinden topluyormuş gibi istediği ve beğendi sebzeyi dalından kopararak alabildiğini belirten Naif Gök, herkesten ilgi gören uygulamasından hem kendisinin ve hem de müşterilerinin memnun olduğunu belirtti.

Resmi bir kurumda memur olan Gök, eşi ve çocuklarının başlattığı işe mesai saatleri dışında ve hafta sonlarında yardımcı olarak Batmanlılara organik sebze hizmeti verdiklerini söyledi.

“Fiyatlarımız uygundur”

Bu uygulamayı ilk olarak İstanbul ve Antalya gibi şehirlerde gördükten sonra Batman’da başlattıklarını dile getiren Gök, “Buraya gelen müşterilerimiz genellikle memurdur. Tabi memur arkadaşlarla beraber mahalleli de gelip tarladan alışveriş yapıyor. Fiyatlarımız uygundur, normal piyasada fiyat neyse aynısını veriyoruz. Burayı 3 yıllığına kiraladım. 3 yıl boyunca bu şekilde organik sebze üretimi yapıp satacağız. Kesinlikle ilaç kullanmıyorum.” dedi.

“Bir evin sebze ihtiyacı neyse her şey ektik”

Vatandaşların tüm sebze ihtiyacını tarlalarında karşıladıklarını söyleyen Gök, “Bamya, dolmalık biber, süs biber, kapi biber, patlıcan, salatalık, domates, kabak ve yeşil fasulye gibi birçok ürünümüz var. Bir evin sebze ihtiyacı neyse her şey ektik. Vatandaş kendileri gelip topluyor. Bazen biz kendileri için topluyoruz. Bu işi ailem yapıyor, ben de mesai dışı zamanlarımda onlara yardım ediyorum. Sulaması ve bakımı ne varsa yapıyoruz. Aile gelirine katkı olsun diye çoluk çocukla yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Vatandaş gelip istediklerini toplayıp satın alıyor.” ifadelerini kullandı.

“Aile bütçemize katkıda bulunuyoruz”

Aile bütçelerine katkıda bulunmak için çocuklarıyla beraber sebze ekimi yaptıklarını aktaran Hamide Gök, şunları aktardı:

“Burada domates, biber, patlıcan, fasulye, acur gibi birçok sebze ekimi yaptık. Vatandaşlar tarlaya gelip kendileri seçip alıyor. Bütün ürünlerimiz organiktir ve fiyatları da uygundur. Çocuklarımla ailemle beraber bu işi yapıyoruz. Aile bütçemize katkıda bulunuyoruz.”

“Yaz tatilimizi burada geçirdik, memnunuz, değişik bir şeyler yapmış olduk”

Yaz tatilini fırsat bilip ailesiyle tarlada çalıştığını söyleyen Ali Ömer Gök, “İMKB Belde Ortaokulunda okuyorum. 7’nci sınıftan 8’nci sınıfa geçtim. 6 dönüm tarla ektik. Annem ile beraber tarlada çalışıyoruz. Babam da mesai saatleri dışında gelip bize yardım ediyor. Sabahtan akşama kadar burada çalışıyoruz. Yaz tatilimizi burada geçirdik. Memnunuz, değişik bir şeyler yapmış olduk.” şeklinde konuştu.

“Burada biz kendimiz domateslerimizi tarladan doladık”

Uygulamadan çok memnun olduklarını belirten vatandaşlardan Ercan Tingaz, “İyi güzel bir uygulamadır. Domates almaya geldik. Burada biz kendimiz domateslerimizi tarladan topladık. Pazara gitmekten iyidir. Kendin toplayıp kendin alıyorsun.” dedi.

“Tarlaya gelip kendimiz istediğimiz ürünü koparıyoruz”

Tarladan 'kendin topla kendin al' uygulamasının pazardan daha iyi olduğunu belirten vatandaşlardan Abdulmecit Özcan, “Böyle bir uygulamanın olduğunu komşulardan duyduk. Tarlaya gelip kendimiz istediğimiz ürünü koparıyoruz. Fiyatlar pazara göre aynıdır ama buradan tazesini en güzelini kendimiz koparıyoruz. Bu uygulamadan çok memnunuz. Hem tarla sahibi bizden memnun, hem biz ondan memnunuz. Güzel bir alış veriş oluyor. Ürünleri de güzeldir. Kendin kopar kendin al uygulaması güzel bir uygulamadır, memnunuz, çok güzeldir.” diye konuştu. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)