İki hafta önce yapılan 2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) sınavının ardından KPSS'nin son oturumu olan alan sınavı saat 10.15 itibariyle başladı. ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği Alanı Sınavı ise bugün 14.45'te düzenlenecek.

İyi bir gelecek için yıllarca emek veren ve üniversite sonrasında mesleğe başlayabilmek adına sınava giren adaylar, yıl boyunca yoğun bir şekilde KPSS için hazırlık yaptı. Bir yıllık çalışmalarının karşılığı olacak sınava katılacak olan adaylar sınavdan çıkacak sonuca göre ya hayallerine kavuşacak ya da hayaline kavuşmak için bir başka seneyi bekleyecek.

Sınava dakikalar kala sınav binalarına alınan öğrenciler, görevli polis tarafından detaylı bir şekilde arandı. Sınava kolye saat, takı, kalem silgi gibi malzemeler alınmadı. Saat 10.15 itibarıyla başlayan sınav için ÖSYM'nin diğer sınavlarda uyguladığı 15 dakika kuralı yine geçerli oldu. Sınav klasiği haline gelen kimlik unutma, sınava geç kalma durumları bu sınavda da ne yazık ki tekrar yaşandı.

ÖSYM tarafından uygulanacak ÖABT kapsamında İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği (Lise), Fizik Öğretmenliği, Kimya Öğretmenliği testlerinde adaylara 75'er soru yöneltilecek ve 150 dakika süre verilecek. Türkçe, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Rehber Öğretmen, Beden Eğitimi, Okul Öncesi, İngilizce, Sınıf Öğretmenlikleri ile İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği testlerinde ise süre 120 dakika olacak. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)