Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği memleketi Gaziantep’te Ak Parti’nin Gaziantep Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı.

Bakan Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda partililere hitap etti.

Gül, Türkiye'yi çökertmek ve geriletmek isteyenlere en güzel cevabın geride kalan tüm seçimlerde ve sandıklarda millet tarafından verildiğini belirterek, bu milleti anlamayanlara, bu milletin ders vermeye devam edeceğini söyledi.

AK Parti'nin bu milletle beraber iktidara geldiğini hatırlatan Bakan Gül, “Ak Parti ile ayağında lastik ayakkabıyla, çamurlu, eli nasırlı Anadolu insanını Ankara’da Kızılay’ı, Ulus’u bile dar gören zihniyeti tarihin çöplüğüne bu aziz millet atmıştı. Bu aziz millet bu vakıaları, eski Türkiye hikâyelerine son vermiştir.” dedi.

“Türkiye’nin iradesine müdahale ettiler”

Gül, “Bu ülkede ne zaman sandıktan Ayşe, Ali, Mehmet, Hüseyin ve Anadolu'nun bağrı yanık insanları çıksa, hep sandığa ve milletin iradesine müdahale ettiler. Ya darbelerle ya da eski sistemin krizleriyle yönetilemeyen bir Türkiye olarak, Türkiye’nin iradesine müdahale ettiler.” ifadelerini kullandı.

“Ak Parti olarak ‘bütün sorunları çözdük, her şeyi hallettik’ diyemeyiz”

Gül, “Ak Parti olarak ‘bütün sorunları çözdük, her şeyi hallettik’ diyemeyiz. Daha yapacak çok işimiz var. Bu milletin desteği ve bizimde bu millete hizmet aşkımız her zaman devam edecektir, var olan sorunları da tek tek çözeceğiz. Eski Türkiye’de koalisyon zihniyetiyle ‘ben yapmadım o yaptı’ ben değil, o sorumlu’ anlayışıyla her birbirine topu taca atan bir siyaset vardı. Ama AK Parti ile bütün halının altına süpürülen o sorunlar tek tek çözülmüştür.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında partilileri uyaran Bakan Gül, artık Türkiye'nin önünde 4 yıllık seçimsiz bir dönemin olduğuna işaret ederek, partililerin rehavete kapılmaması ve her zaman millet ile beraber gönül gönüle olunması gerektiğini ifade etti.

“Türkiye asla boyun eğen, kulağı çekilen bir Türkiye değildir”

Türkiye üzerinde çok büyük oyunların oynanmak istendiğine dikkat çeken Gül, “200 yılı aşkın süredir hep senaryolar yazıldı, çizildi. Yakın cumhuriyet tarihimizde de istikrarsızlık, kriz ve darbe dönemleri ile Türkiye geriletmek istendi. Ama Türkiye'ye diz çöktürmek isteyenler AK Parti ve lideri Recep Tayyip Erdoğan sayesinde gezi kalkışması, 17-25 Aralık darbe girişimi yetmedi, tankıyla, topuyla gelindiğinde millet yine bu hayâsızca akını hep beraber püskürttü ve unutanlara bir daha hatırlattı. Türkiye asla boyun eğen, kulağı çekilen bir Türkiye değildir. Türkiye egemen bir ülkedir, bağımsızlığını, birlik ve beraberliğin koruyacaktır. Türkiye'ye müdahale etmek ve diz çöktürmek isteyenler en güzel cevabı tüm meydan okumalarda, asıl meydan okuyan bu millet yaparak göstermiştir.” diye konuştu.

Bakan Gül, Türkiye’nin bir hava güvenlik sistemine ihtiyacı olduğunu ve bununla ilgili Türkiye’nin her türlü talebini yaptığını belirterek, “Ama ABD’den kendi paramızla bile almayınca bizde S 400’ü aldık. ‘Alamaz’ dediler ve farklı şeyler söylediler. 82 milyonun güveni ve huzuru için ne gerekiyorsa Recep Tayyip Erdoğan, Ak parti ve Türkiye o adımı atar. Kim ne der, ona bakmadan yoluna devam eder. Çünkü bu ülkenin birliği, beraberliği, huzuru diye bir meselemiz var ve vatandaşlarımızın bu sorununu da inşallah bir egemen ülke olarak nasıl davranmamız gerekiyorsa o şekilde davrandık, davranmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bakan Gül, Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin meclis açıldığında ilk paket olarak meclise geleceğini de umut ettiklerini belirtti.

Toplantıda Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyyüp Özkeçeci ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de birer konuşma yaptılar.

Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)