Hakurk bölgesinde PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda PKK'ye ait mühimmat ve patlayıcı malzemesi ele geçirilirken son 3 ayda ise 255 PKK'linin öldürüldüğü ifade edildi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Hakurk bölgesinde başarıyla devam eden Pençe-2 Harekatı’nda çok sayıda mühimmat 1.500 kilogram amonyum nitrat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi."

Hava harekatında son 3 ayda 255 PKK'linin öldürüldüğü belirtilen açıklamada "Irak kuzeyindeki Karacak ve Kandil bölgelerine 17-19 Temmuz’da gerçekleştirilen hava harekâtları ile toplam 34 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Son 3 ayda Irak kuzeyinde toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 255 oldu." denildi.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan bir başka açıklamada ise "Pençe Harekâtı ile koordineli olarak, Irak kuzeyi Haftanin bölgesine düzenlenen hava harekâtı ile PKK bölücü terör örgütüne ait silah mevzii, barınak ve sığınak olarak kullanılan hedefler etkili şekilde vuruldu, 2 terörist daha etkisiz hale getirildi." İfadeleri kullanıldı. (İLKHA)