İmam Sadık Alimleri Mirasını Yaşatma Derneği tarafından Lübnan`ın Bint-i Cubeyl Kentinde üçüncüsü düzenlenen Aşura sempozyumunda bir konuşma yapan Sayda şehri Cuma imamı Şeyh Mahir Hemud, Siyonizme karşı yürütülen savaşın Hüseyni metodun devamı olduğunu söyledi.

Şeyh Mahir Hemud sözlerini şöyle sürdürdü: Yüce Allah tarih boyunca daima bir savaş ve dengenin olmasını irade etmiştir. Bizler biri hakkında “Bu, Hüseynidir” dediğimizde şunu kastetmiş oluyoruz:

Yani tek başına bir ordunun karşısında durmaktadır. Böyle biri ölebilir veya ölümün sınırına kadar dayanmış olabilir. Tek başına kalabalık bir güruh karşısında kalıp sonunda ölüme kavuşabilir. Bu, tüm peygamberlerin tecrübe ettiği bir konudur aslında. Ama böyle biri öldürülse bile onun fikri, ideolojisi, hedefi ve mesajları bilakis hayat bulacaktır. Bunun örneği Hz. Hüseyin`in şehadetinde çok net şekilde görülmektedir.

Şeyh Mahir Hemud, Siyonist İsrail`e karşı savaşın Hüseyni metodu örnek aldığını vurguladı ve dedi: Bu meydanda birçok şahsiyet İmam Hüseyin`in (a.s) yönteminden ders alarak Siyonist düşmana karşı mücadele vermek gerektiğini bize öğretti.(SHAFAQNA)