KAHİRE - Müslüman Kardeşler Teşkilatının çağrısına uyup Cumhurbaşkanlığı sarayı önünde toplanan Mursi destekçileri eski rejim yanlısı gruplar ile çatıştı. İki grup arasında cereyan eden arbedede 200`den fazla kişi yaralandı.


Mursi`nin aldığı kararları yaklaşık on gündür Tahrir Meydanında protesto eden laik-liberal ve sol partiler önceki gece Cumhurbaşkanlığı sarayı önünde toplanarak oturma eylemi düzenlediler. Yer yer güvenlik güçleri ile çatışan gruplar saraya taş ve Molotoflarla saldırdı.

Dün akşam saatlerinde Müslüman Kardeşlerin çağrısına uyup saray önünde toplanan İhvan mensupları ve selefiler Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin arkasında olduklarını bir kez daha göstermek istedi.


Mursi destekçilerine taş ve sopalar ile saldıran provakatif gruplar ile Mursi destekçileri, Cumhurbaşkanlığı sarayı önünde birbirlerine girdi. Mısır Sağlık Bakanlığı 200`den fazla göstericinin yaralandığını söyledi.


İhvan`ın Büroları Ateşe Verildi
Mısır`ın birçok ilinde protesto gösterilerinde bulunan Mursi karşıtları, İhvan`ın siyasi uzantısı olan Hürriyet ve Adalet Partisinin ofislerini ateşe verdi.

Son olar Mısır`ın Suveys İlinde Teşkilat Bürosuna Molotoflu saldırıda bulunan gruplar 8 ihvan mensubunu yaraladı. (Sait Teşne-İLKHA)