MERSİN - Yaklaşan yerel seçimler öncesi belediye başkanları atağa geçmeye başladı. Büyükşehir Belediye yasası açıklanmadan Tarsus belediye başkanı Hayrettin Kocamaz kendisinin Mersin Büyükşehir Belediye başkanlığı aday olacağını açıkladı. Bir önceki seçim öncesi ucuz ekmek satan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, seçimleri kazandıktan kısa bir sonra ucuz ekmek fabrikasını kapatmıştı.

Yaklaşan 2014 yerel seçimleri öncesi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, yine ucuz ekmek fabrikasını devreye sokmaya hazırlanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklama da, \"Mersin Büyükşehir Belediyesi, halk ekmek fabrikasını kendisine bağlı İmar İnşaat Anonim Şirketi aracılığı ile 1 ay içerisinde faaliyete geçiriyor\" denildi.

Tadilatta son aşamaya gelinen ekmek fabrikasını gezen ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, \"Halkımız yılbaşından itibaren daha ucuz ve daha kaliteli ekmeğe kavuşacak\" dedi.

Daha önceki fabrika kapatmayı birtakım teknik sebeplere bağlayan ve bundan dolayı halk ekmek fabrikasının üretimine ara vermek zorunda kaldıklarını kaydeden Başkan Macit Özcan, \"Ancak yılbaşı itibari ile başlayacak olan ekmek üretimi artık kesinlikle kesintiye uğramayacak. Çünkü ekmek fabrikasına öyle bir yatırım yaptık ve öylesine ileri bir teknik uyguladık ki, ekmek üretimi hiç durmadan devam edebilecek\" dedi.

İlk aşamada günlük 30-40 bin civarında ekmek üretileceğini kaydeden Başkan Macit Özcan,\"Kısa bir zaman içinde de günlük ekmek üretimini 100 bine çıkartacağız. Bu ekmekleri, önümüzdeki haftalarda kentin değişik bölgelerine kurulacak olan 100 ekmek kulübesinde satışa sunacağız. Ekmek kulübeleri sürekli denetlenecek ve hijyen kurallarına sonuna kadar uyulacaktır. Öte yandan piyasada ekmek fiyatları ne olursa olsun, halk ekmeğin fiyatı piyasanın yüzde 25`i daha ucuz olacaktır\" dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)