TBMM Genel Kurulu`nda görüşülen Sermaye Piyasası Kanunu Tasarısı`nın görüşmeleri sürüyor.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de önerge üzerinde konuşurken, Meclis`in içtüzüğe uygun çalışmadığını, Türkiye`de hukukun gereğinin yerine getirilmediğini savundu. Genç, ``Taner Yıldız`ın arabasını köpeklerle aradılar. Putin geldi, bir yemek bile yemedi, arabasını bile Rusya`dan getirdi. Bu sizlere bir şey anlatmıyor mu`` dedi.

Genç`in ``Erdoğan şımarıklığını sizden alıyor`` sözlerine Başkanvekili Yakut, ``Şımarık diyemezsiniz, Başbakan`a şımarık diyemezsin. Lütfen sözlerinizi düzeltin`` diyerek uyardı.

AK Parti milletvekillerinin kendisine tepki göstermesi üzerine Genç, ``Ne diyorsunuz, şımarık değil mi? Kanun, hukuk tanıyor mu? Memlekette hukuk var mı? Memlekette Anayasa mı bıraktınız, hepsini ayaklar altına aldınız`` dedi.

İMKB`nin fazla gayrimenkulü, eğitim amaçlı kullanılacak

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bölüm üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlarken, tasarının yasalaşmasıyla SPK`nın gayrimenkullerinin SPK`ya, İMKB`nin gayrimenkullerinin İMKB`ye verileceğini, diğer mülklerin eğitim amaçlı kullanılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı`na tahsis edileceğini bildirdi. Babacan, önergeyle, tasarıda bu yönde bir düzenleme yapmak istediklerini ifade etti.

İMKB`nin nakit fazlasının şimdiye kadar eğitim amaçlı kullanıldığını belirten Babacan, yeni yapılanmada da fazla gayrimenkullerin yine eğitim amaçlı kullanılacağını söyledi.