İSTANBUL - Beykoz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi, Kavacık hizmet binası ve Tokatköy Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi olmak üzere 3 merkezde devam eden kurslardan bugüne kadar 12 bin kişinin ücretsiz yararlandığı kaydedildi.

 

Büyük küçük her yaştan katılımın olduğu kurslara, 20 branşta alanında uzman eğitimciler eşliğinde dersler veriliyor. ilçe sakinleri bu doğrultuda kendilerine bir branş seçerek meslek sahibi olabiliyor.

 

20 Derslik Seçenek
Kültür-sanat ve eğitim kursları; Arapça, İngilizce, Matematik, Türkçe, Fen Bilgisi, Tiyatro, Hızlı Okuma, Diksiyon, Bağlama, İspanyolca, Ney, Osmanlıca, Kaligrafi, Fotoğrafçılık, Genel Muhasebe, Kimya, Coğrafya ve Biyoloji olmak üzere 20 farklı seçenek sunuyor. Bu branşlara yeni dönemde Rusça, Fransızca, Almanca`nın da ilâve edileceği belirtildi.

 

Hafta içi öğrencilere yönelik takviye derslerin verildiği kurs merkezlerinde özellikle hafta sonları büyük hareketlilik yaşanıyor. Beykoz Belediyesi`nin kültür-sanat ve eğitim kurslarında yeni dönem kayıtları, 15 Ocak-15 Şubat 2013 tarihleri arasında kültür merkezlerinde yapılacağı açıklandı. (Mehmet Korkmaz - İLKHA)