ELAZIĞ - Ab-ı Hayat Vakfı başkanı Ersin Eryılmaz yaptığı açıklamada, başörtüsü yasağı getiren yeni Kılık Kıyafet Yönetmeliğine tepki gösterdi. Eryılmaz, \"İnanç Özgürlüğüne yönelik baskılara bir tepki olarak iktidara getirilmiş olan bir partinin 3. döneminde, maalesef biz hala başörtüsü yasağı mevzularını konuşmak zorunda kalıyoruz\" dedi.

 

Yeni yönetmenlikle, İmam hatip liseleri ve Kur`an-ı Kerim derslerinde başörtüsü serbest bırakılırken bunlar dışındaki eğitimde -kız öğrenci başı açık saçları taralı vesaire- denilerek başörtü yasağı getirildiğini ifade eden Eryılmaz, söz konusu yönetmeliğin ibüyük bir hayal kırıklığına sebep olduğunu söyledi.

 

\"Başörtüsü Bizim En Temel Değerlerimizdendir\"
\"Devletin görevi, başörtüsünün nasıl örtüleceği, nerede örteceği değildir\" ifadesini kullanan Eryılmaz; \"Devletin ve hükümetin bu konuda yapması gereken tek şey vardır, o da kendi toplumuna inancını yaşayabilme özgürlüğünü açmak, onların inanç özgürlüğünü muhafaza etmek, korumaktır. Devlet, hükümet yapabiliyorsa bununla ilgili bir düzenleme yapmalıdır. Devlet veya hükümet bunu yapsa da yapmasa da başörtüsü bizim en temel değerlerimizden bir tanesidir, yüce Allah`ın emridir\" diye konuştu.

 

\"Başörtüsüne El Uzatılmasından Dolayı Can Alınmış Can Verilmiş\"
Sütçü imamın başörtüsüne uzatılan elden dolayı can alıp can verdiğini ifade eden Eryılmaz, \"Bu toplumun kendi değerlerine sahip çıkmada başlattığı ve yürüttüğü mücadeledir, sonucu istedikleri şekilde gerçekleşmese de. Onun için halk olarak asla bir başörtüsü yasağı kabul edilemez, kabul edemeyiz. Hükümetin derhal yapmış olduğu bu yasadan vazgeçmesi, telafi etmesi gerekir. Hayatımızın her alanında özgürlük tanımlanmalıdır. Bu anlamda 06.12.20012 tarihli Perşembe günü inşallah Elazığ Postane Meydanında saat12.00`da birçok STK`nın bir arayan gelmesiyle oluşturulmuş Elazığ STK platformu adına kitlesel basın açıklaması yapılacaktır. Tüm halkımızı postane meydanına davet ediyorum\" dedi. (Yasin Kavaklı - İLKHA)