BURSA-. Bursa İl Özel İdaresinin 2013 yılı programına alınan Cumhuriyet İlköğretim Okulu 32 derslik olarak önümüzdeki yıl yeniden yapılıp eğitim ve öğretime açılacak.

 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Özel İdare İmar ve Yapı İşleri Daire Başkanı Yusuf Şeremet ve Gemlik Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ercümen okulda incelemelerde bulundular.

 

Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreter Bilal Çelik yaptığı Açıklamada \"Burası öteden beri Gemlik ilçemizde başarılarıyla her zaman gıpta edilen bir okul olmasına rağmen maalesef binası ile ilgili çeşitli sıkıntılar vardı. Güçlendirme gerekiyordu, ancak güçlendirmenin bizim yaptırdığımız hesaplara göre bina maliyetinin %50`sinden fazlasına mal olacağı için güçlendirme çalışmaları çok ekonomik olarak görülmedi dolayısıyla buraya bizim 32 derslikli yeni bir okul yapmamız zaruri hale geldi. Bursa İl Genel Meclisimizin kabul ettiği son bütçe ile de 2013 yılı içerisinde burada 32 derslikli bir okul yapılması kabul edildi. 2013 yılı içerisinde öncelikle yapmamız gereken okullardan birisi Gemlik Cumhuriyet İlköğretim Okulu olacak ve okuldaki yer darlığını ortadan kaldıracak hem de deprem açısından dayanıklı bir okul yapma imkânımız olacaktır dedi. Gemlik Kaymakam Cahit Işık Cumhuriyet İlköğretim Okulumuz Manastır mahallemizdeki 15 bin kişinin yaşadığı öğrenci mevcudu da 1400`lere varan ikili öğretim veren ilçemizdeki son iki okuldan bir tanesi. Bu yönüyle binanın alan ve fiziki mekân darlığı ile beraber bizim için problem teşkil ediyordu. Bu son bütçe görüşmelerinde Bursa İl Genel Meclis kararlarıyla ve Genel Sekreterimizin de destekleriyle buraya yeni programa alınan bir okulla birlikte önümüzdeki eğitim öğretim döneminde öğrencilerimiz için daha iyi bir binaya kavuşma imkanı hasıl olmuştur\" dedi.(Zeki Aras-İLKHA)