BİNGÖL- Elazığ- Bingöl yolu Kurudere Köyü mevkiinde yolcu otobüsü, TIR, minibüs ve pikabın karıştığı trafik kazasında biri ağır 17 kişi yaralandı.

 

Edinilen bilgiye göre, saat 10.00 sularında Manisa`dan Muş`a gitmekte olan Menderes Gülşahin idaresindeki 06 AT 1502 Yeşil Muş Ovası firmasına ait yolcu otobüsü, zincir takmak için yolun karşı şeridinde bekleyen Hüseyin Sayan yönetimdeki 38 ZN 547 plakalı TIR`a çarptı.

 

Çarpmanın etkisi ile geriye doğru kayan TIR arkasında seyir halindeki Murat Kaya idaresindeki 12 AL 409 plakalı minibüse çarptı. Kaza sırasında seyir halinde bulunan Osman Özdemir yönetimdeki 61 KJ 121 plakalı pikap ise kaza yapan araçlardan kaçmaya çalışırken şarampole uçtu. Zincirleme kazada 17 kişi yaralandı.

 

Dört aracın birbirine girdiği kazanın ardından çok sayıda ambulans aracı ile ve polis ve jandarma ekipleri bölgeye sevk edildi.

 

Meydana gelen kazada yaralanan Kazım Yıldız, Abdurrahman Bağator, Ercan Şahin, Hasan Ali Şahin, Şehriban Topman, Büşra Tucel, Menderes Gülşahin (otobüs şoförü) Abubekir Geray, Zakir Çetin, Medeni Geray, Fayık Akman, Halil İbrahim Balıkçı, Nihayet Gören, Osman Özdemir (pikap sürücüsü), Hüseyin Sayan ile Faruk Eltimur (TIR şoförleri) ve Murat Kaya (minibüs yoförü) 112 sağlık ekipleri tarafından Bingöl Devlet Hastanesi`ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

 

Yaralılardan otobüs sürücüsü Menderes Gülşahin hayati tehlikesi bulunduğu için Elazığ`a sevk edilirken, diğer yaralıların ise sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

 

Kaza nedeniyle bir süreliğine kapanan Bingöl-Elazığ karayolu, araçların iş makineleri ile çekilmesinin ardından trafiğe açıldı.

 

Kaza ile ilgili soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.(Nihat Kanat-İLKHA)