Mardin Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Şube Müdürlüğüne bağlı Hayvan Hastanesinde şu ana kadar 500 hayvan ameliyat edildi.
Kör, sakat, felçli, annesiz yavrular gibi dışarda yaşayamayan hayvanların ise temel yaşamı sağlandıktan sonra doğaya bırakılmakta.
120 hayvanı barındıracak kapasiteye sahip olan Hayvan Rehabilitasyon Merkezinde 3 veteriner hekim ve 4 veteriner sağlık teknikeri görev yapıyor.
Röntgen, tam kan sayım cihazı, ultrason, SCR, EKG, göz cihazı FAKO gibi hastanelerde bulunması gereken tüm cihazlar mevcut.
Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Şube Müdürü Nurettin Bozdağ, tüm ilçelerde hasta hayvanlarına müdahale edildiğini kaydetti.
“Hayvanlar konusunda vatandaşlarımız duyarlı olmalı”
Sokak hayvanları için ellerinden gelen tüm imkânları kullandıklarını kaydeden Bozdağ, “Maalesef milyonlarca hayvanı barındırmak gibi bir imkân mevcut değildir. Bundan dolayı insanlarımızın hayvan sevgisi konusunda duyarlı olmalarını ve sokaktaki hayvanlara sahip çıkılması gerektiğini, barındırma imkânı olmayan insanların en azından sokağa mama ya da fazla yiyeceklerin bırakılmasıyla da destek olunabileceğini söylemek isterim.” dedi.
Bozdağ, konuşmasına şöyle devam etti:
“Rehabilitasyon merkezi olarak bölgemizde ulaşabildiğimiz tüm hayvanların üst düzey tedavileri yapılmaktadır. Hastanemize gelen binlerce hayvan oluyor, örneğin sakat bir hayvanı platin ile desteklediğimiz zaman ve iyileştiği zaman kendi yavrumuzu kurtardığımızı hissediyoruz.” (M. Salih Keskin – İLKHA)