BATMAN - Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Faruk Günak, Batman Bölge Devlet Hastanesi yemekhane bölümünde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın toplantısına Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Faruk Günak, Batman Bölge Devlet Hastanesi Yöneticisi Op Dr Adnan Tuna, Batman Bölge Devlet Hastanesi Başhekimi Ercan Seven, Mali İşler Daire Başkanı Abdurrahman Atlı, İdari ve Mali İşler Müdürü Hayrettin Acar katıldı.
Basın mensuplarına verdiği kahvaltı sonrası kendini tanıtan Kamu Hastaneleri Sekreteri Dr. Faruk Günak, Sağlık Bakanlığın kendilerine vermiş olduğu yetkilerle hakkaniyet ölçüsünde neler yapabileceklerine bakacaklarını belirtti.

Anjiyo ve By-Pass Ameliyatı Yapılabilecek
Bölge Hastanesinin borçları ile ilgili soruya cevap veren Günak, "Şuan da çok fazla personel istihdam ediliyor ve hastanelerin bir kısım borçları da oradan geliyor. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde fazladan personel var. Bu insanlar memurdur, emekliliği gelmiştir ve bu insanların da giderleri var, bunu da hastane karşılıyor. Şuan da Batman ve ilçeler dahil toplam 2 bin personel, 170 uzman, 650 sağlık personeli ve hemşirelerimiz var" dedi.

Basın toplantısında söz alan Batman Bölge Devlet Hastanesi Yöneticisi Op.Dr.Adnan Tuna, "Kardiyoloji-Anjiyo cihazlarımız geldi. Geride birkaç cihazımız kaldı Bakanlığın talimatıyla onlarda gelince en kısa bir zaman içinde hastanemizde Anjiyo ve By-pass ameliyatı yapabileceğiz" dedi.

Hastanedeki çalışmaların bir ekip işi olduğunu ve herkesin elinden geleni yapmaya çalıştığın dikkat çeken Günay, "Yarın bir başkası gelebilir ama şuan biz buradayız ve burada olduğumuz sürece elimizden gelini yapmaya gayret edeceğiz. Burada herkesin koordineli çalışması sonucu bir hizmet çıkar. Bu halkadan biri koptuğu zaman hizmet aksayacaktır ve o yüzden sağlıkta çalışan herkes çok önemlidir. Herkesin belli bir sorumluluk alanı vardır. İstediğimiz zaman kafamıza göre her şeyi yapamayız sistemli bir şekilde hareket etmemiz gerekir" ifadelerini kullandı.

Bölge Hastanesi En İyi 300 Hastane Arasında
Üniversite hastanelerinde yapılmayan birçok ameliyatlar Batman Bölge Devlet Hastanesinde yapıldığını belirten Günak, sözü Hastane Yöneticisi Tuna`ya verdi. Tuna yaptığı açıklamada, "Burada onkoloji uzmanımız da göreve başlayacak. Onunla ilgili servis çalışması da yaptık. Şuan da doktorumuz yavaş yavaş hasta kabulüne başladı. Bir de taş kırma cihazımız yoktu, Taş kırma cihazımız da yakında hizmete girecek. Amacımız burada ki halka en iyi şekilde ilimizde olmayan tedaviyi burada yapmak ve hedefimiz budur. Hastanemiz kalite anlamında 300 hastane arasına girmiş. Bizim buradaki yaptığımız çalışmaları bile görüntüsel olarak da hastanemizi tüm Türkiye`deki sağlık çalışanları bu anlamda da gördü" şeklinde konuştu.

Nükleer tıpla ilgili olarakta Bakanlığa talepleri olduğunu belirten Tuna, "Onu da başarabilirsek o üniteyi de açmak için uğraşacağız. Bizim amacımız her türlü tedaviyi buradan yapabilmektir" dedi.

Günak, Vali Arslan`ın Yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ihalesinin de Mart ayında yapılacağını söylediğini hatırlattı.

Yeni Hastanelere İhtiyaç Olacak
Günak, "Batman`da hızlı bir nüfus artışı yüzünden bazen sağlık tesislerimiz yetersiz oluyor. Buna paralel olmak için hizmeti getirmek için ek binalara, yeni hastanelere ihtiyaç olacaktır. Sason Hastanesiyle ilgili bakanlığın böyle bir çalışması var, yeni bir hastane yapma çalışmaları var. Gercüş`te ek bir bina çalışması var, Beşiri ve Hasankeyf`te 10 yataklı hastane çalışmaları var ve bu desteklerimizi devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.


Ağız ve Diş Hastanesi binasında var olan sorunları kabul eden Günak, "Çatı ile ilgili bir sorunumuz var. Sorun nereden kaynaklanıyor diye bizim bilir heyetimiz bununla ilgili çalışmaları var. Ağız Diş Hastanesi bölge için çok önemlidir ve oradaki çatı akıyor ve bu ve diğer sorunları giderme konusunda daha iyi nasıl bir hale getirebiliriz diye çalışmalarımız sürüyor" şeklinde konuştu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)