ELAZIĞ - 2006 yılında yargılandıkları davadan beraat eden ancak Yargıtay`ın kararı bozması üzerine dosyaları yerel mahkemeye gönderilen 7 zanlı, örgüt üyeliği gerekçesiyle cezalandırıldı. Böylece 2012 yılında camiye gitmeleri ve camide Kur`an-ı Kerim okumaları suç olarak gösterilerek yargılanmaya başlanan sanıkların, bu faaliyeti örgüt suçu olarak kabul edildi.
Dava kapsamında 2006 yılında 22 ay Tekirdağ F tipi cezaevinde tutuklu kaldığını belirten sanıklardan Murat Polat; "Hakkımda berat kararı verildi. Mahkeme savcısı karara itiraz etti. Dosya Yargıtay`a gönderildi. Abdullah Ünlü, Hasan Çınar, Bekir Örgüç, Abdullah Beldek örgüt üyeliğinden cezalandırıldı. Benim, Sabahattin Ünlü ve Mustafa Temizkan`ın beraatları bozularak, dosya yerel mahkemeye geri gönderdi. Camide Kur`an okuduk, Kur`an-ı kerim dersleri verdik bunlar mahkemede örgüt suçu olarak görüldü" dedi.
Kur`an Okuyorsa Tehlikeli, Öğretiyorsa Facia
"İsim benzerliğimin olan şahısların suçları bana yüklenmek istendi" diyen Polat; "Urfa Elazığ ve birçok ilde benimle aynı ismi paylaşan kişilerin suçları bana soruldu. Hiç gitmediğim, görmediğim tanımadığım kişiler hakkında sorular yöneltildi. Bundan da anlaşılıyor ki camiye gitmek örgüt faaliyeti, giden de örgüt üyesi. Türk Ceza Kanununa göre cezalandırılması gerekiyor. kur`an okuyorsa tehlikeli, kur`an öğretiyorsa facia hemen cezaevine atmak gerek düşüncesiyle bizleri yargıladılar" dedi.
(Yasin Kavaklı - İLKHA)