BURSA - Bursa`da yaşayan Özkan ailesinin ikizlerinden Ahmet Özkan 1 yaşında epilepsi hastalığına yakalandı. 7 ay yoğun bakımda kaldıktan sonra tedavi görmeye başlayan Ahmet bebek refleksolojiden önce sadece burnundan beslenebiliyordu.

 

5 ay önce refleksoloji merkezine gelen aile Ahmet`in iyileşebilmesi için destek tedaviye başladı. Uzman refleksologların el ve ayaklarda uyguladığı masajlar ile birlikte vücutta değişimler de başladı. İlk olarak yemek yemeye başlayan Ahmet`in kas sistemi giderek güçlendi. Anne Özkan, \"Yaklaşık 5 aydır refleksoloji tedavisi uyguluyoruz. Başlarda günde belki yarım saat bile uyanık kalamazken geçen süre içinde Ahmet`in uyanıklık hali 1-2 saate çıkmaya başladı. Bu bizim için sevindirici bir şey. Önceden ağlarken sesini kontrol edemiyordu şimdi edebiliyor. Burnundan beslenen oğlum şimdi ağızdan besleniyor refleksolojinin bize katkısı çok büyük\" dedi.

 

Refleksoloji ile birlikte uyku hali azalan Ahmet`in tedavisinde süreç daha iyi incelenmeye başladı. Annesi, \"Ahmet son dönemde tepki vermeye başladı canı yanınca tepki veriyor, istemediği bir şey yapılacaksa ağlamaya başlıyor. Psiko Akademi`ye gelmeden önce göz teması yoktu şimdi bir şey dikkatini çekerse takip edebiliyor\" dedi. (Zeki Aras - İLKHA)