DİYARBAKIR- DİSKİ Kanalizasyon Daire Başkanlığı, Diyarbakır Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi civarında yaptığı şebeke döşeme çalışmasından dolayı hastaneye giden yollar ulaşıma kapatıldığından dolayı hastaların 1 km`yi yağmur ve çamurda, hasta olan çocukları ile birlikte yaya gitme zorunda kalıyorlar.

 

DİSKİ`nin Diyarbakır Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi civarında yaptığı şebeke döşeme çalışmalardan dolayı alternatif güzergâh tesis edilmediğinden dolayı çocuklarının ve kendilerinin epey mağdur olduklarını dile getiren hasta ve hasta yakınları yetkililerin bir an önce bu konuda çözüm getirmesini istediler.

 

Vatandaşlar, \"Çalışma var doğru ama en azından ek bir yol veya alternatif bir yol bu yağmur ve çamurda verilmesi gerekirdi. Çünkü çocuklarımız hastadır. Yaklaşık iki kilometre uzaklıkta minibüs ya da otobüsten iniyoruz. Bu yağmur ve çamurda hasta olan çocuklarımız kucağımızda veya onlarda yaya olarak hastaneye yürümek zorunda kalıyorlar. Çocuğumu bu yağmurda yürüyerek, bu kadar mesafeyi yürüdüğümden dolayı çocuğum ayrıca başka bir hastalığa yakalanacak. Yani bugün yağan bu yağmuru ve olan ve soğuğu çocuğum hepsini yedi. Bence hastaneye gitmenin de bir faydası kalmadı\" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

 

Hastaneye giden vatandaşlar bir yandan karayolları diğer yandan da belediyenin halkı mağdur ettiğini belirterek, bir an önce yetkililerin bu konuda bir çözüm getirmesini, sıkıntı ve mağduriyetlerini dile getirdiler. (Osman İçli-İ M. Sait Adiyaman /İLKHA)