ŞIRNAK - Erasmus protokolü çerçevesinde geçen hafta Romanya`ya giden Rektör Prof. Dr. Ali Akmaz, Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz ve beraberindekileri, Constantin Brancusi University of Targu-Jiu Rektörü Prof. Univ. Dr. Moise Boyincâ karşıladı.

 

Rektör Prof. Dr. Ali Akmaz ile Constantin Brancusi University of Targu-Jiu Rektörü Prof. Univ. Dr. Moise Boyincâ`nın imzaladıkları protokolleŞırnak Üniversitesi ve Constantin Brancusi University of Targu-Jiu kardeş üniversite prensip kararı aldı. Şırnak Üniversitesi ile Constantin Brancusi University of Targu-Jiu arasında imzalanan Erasmus protokolünün imzalanmasıyla başlayan karşılıklı öğrenci ve öğretim üyesi değişimleri, imzalanan ikili protokolle daha üst bir aşamaya taşındı. Şırnak Üniversitesi ile Constantin Brancusi University of Targu-Jiu arasında imzalanan protokol ile bundan böyle ortak bilimsel araştırmaları geliştirilecek, araştırma merkezleri, journal dergilere erişimi kolaylaştırma, sanal kütüphane oluşturulacak. İmzalanan protokolde ayrıca; her iki üniversite, ortak bilimsel kongreler düzenleyecek, uluslar arası yayınlarla ilgili hakem editörü oluşturacak. Bunların yanı sıra imzalanan protokolle; öğrenci değişimine uygun yaz okullarında ortak derslerde karşılıklı eğitim verilecek.

 

Rektör Prof. Dr Akmaz ve beraberindeki üniversite heyeti daha sonra Constantin Brancusi Targu-Jiu Belediye Meclis Konsey Başkanı Lon Câllinoji`yi ziyaret etti. Burada gerçekleştirilen ziyarette, Targu-Jiu Belediyesi`nin İstanbul Pendik Belediyesi ile kardeş belediye olduğu da öğrenildi.(Muhammed Müldür-İLKHA)