İZMİR - CHP`li İzmir Belediyesi tarafından uluslararası İzmir Heykel Çalıştayı`nda yapılan heykeller şu anda Alsancak`taki Tarihi Havagazı Fabrikasında sergileniyor.

Türkiye`de dâhil olmak üzere toplam sekiz ülkeden on heykeltıraşın yaptığı heykeller arasında özellikle İçki şişesi, yanında kadeh ve balık figürlü heykel tepkilere neden oldu.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Toplu Ulaşım Haftası etkinlikleri kapsamında 19 orman köyünden 180 öğrenci otobüslerle köylerinden alınarak gezdirildi.

Aralarında denizi bile ilk defa gören bu öğrenciler İçki şişesi, kadeh gibi olumsuz olabilecek görüntüleri belediye destekli olarak hafızalarına kaydetti.

Kestane ağacından yapılan bu heykeller ilerleyen zamanda şehrin belirgin noktalarına yerleştirilecek.

\"Hükümet Başörtüsü İle Uğraşacağına, Öğrencilere İçki Şişesini Eser Diye Tanıtanları Durdursun\"
Söz konusu heykellerin sanat diye sunularak şehrin çeşitli yerlerine yerleştirilmesi yönündeki çalışmalara tepki gösteren İnzar Dergisi yazarlarından Fadıl Şani, \"Hükümet kız öğrencilerin başörtüsüyle uğraşacağına CHP`li belediyenin ahlak dışı faaliyetlerini durdursun\" dedi.

Bu yapılan işin tamamen ahlak dışı olduğunu belirten Şani, \"İçki figürlü heykel ne dinimize, ne örfümüze ne de insanlığa sığar. Öte yandan çocukların oraya götürülmesi de onlar için ölümdür. Sen çocuklara ahlaki yönden zararlı olan şeyleri eser diye tanıtacaksın, ondan sonra temiz bir nesil bekleyeceksin. Hükümet küçük kız çocuklarının başörtüsü ile uğraşacağına, öğrencilere içki şişesini sanat eseri diye tanıtan CHP`li belediye`den hesap sorsun\" diye konuştu.

 

Heykel girişimine tepki gösteren İzmirlilerden Murat Erdem ise tepkisini, \"Televizyonlarda, orada, burada sigara, içki ve türünden bağımlılık yapan maddelerin zararlarından bahsedilirken, Türkiye`nin dört büyük ilinden birisi olan İzmir`in Belediyesi İçki`den heykel yapıyor ve bunu sanat eseri diye tanıtıyor. Bir de köylü çocukları oraya götürüp içki ile tanıştırıyor. Eğer içkiyi masumlaştıran o heykel şehre yerleştirilirse çok tepki toplar\" sözleriyle dile getirdi. (Yunus Şani - İLKHA)