Adıyaman kent merkezinde bulunan ve 11 Kasım 2017 tarihinde 3 yıllığına geçici olarak taşınan İl Halk Kütüphanesinin eski yerinin Valilik kararıyla sosyal tesis yapılacağı haberi üzerine Saadet Partisi Adıyaman Belediye Meclis Üyeleri tarafından verilen bir dilekçeyle bu alana sosyal tesis yapılmasının şehri yaşanmaz hale getireceği ifade edildi.
Yapılan açıklamada, "Bahsi geçen yer (Kütüphane yeri) şehrin en merkezi yeri olması dolayısı ile nüfus artış oranı da göz önüne alındığında ilerideki yıllarda park olarak değerlendirilmesi daha isabetli olacaktır. Bahsi geçen yer sosyal tesis olarak değerlendirildiğinde, bugün bile işin şehir merkezinin trafik ve otopark sorununun bulunduğu göz önüne alınırsa ileride daha fazla trafik sorunun olacağı aşikârdır. Gelişmiş şehirlerde sosyal tesisler şehir merkezinin dışındadır." dedi.
Kütüphane alanın yanı sıra çevresinde bulunan bazı iş yerleri ve diğer kurumlarda da halkın rahat nefes alabilmesi için gerekli girişimlerin başlatılması gerektiği dile getirilen dilekçede, "Eğer bir şehir rantı (şerefiye) oluşacaksa bunun az gelişmiş mahallelere dağıtılması, trafik sorununu azaltacağı gibi az gelişmiş mahallelerin de belediyeye herhangi bir maddi yük doğurmadan, bir kamu kurumunun sosyal tesisinin inşa edilmesi ile sureti ile gelişebilecektir. Artan nüfusa göre bugün bile yapılması gereken şey; kütüphane yeri, adam gibi bir yer (kafe), müze yeri, tarihi alan değilse cumhuriyet ilkokulunun yeri, öğretmen evi ile beraber tamamının belediye tarafından yasal prosedürler yerine getirilerek, altı büyük bir otopark, üzeri park olacak şekilde değerlendirilmesi yerinde olacaktır." ifadeleri kullanıldı.
Vatandaşların rahat etmesi amacı taşıyan alanların daraltılmaması gerektiğinin dile getirildiği açıklamada "Zaten yeterince küçük olan demokrasi parkına 25 metrekare trafo yeri verilmesi, parkın yerini daraltması yanı sıra, gürültü kirliliği, dinlenmeye, eğlenmeye gelen vatandaşlara radyasyon yaymaktan başka bir şey getirmeyecektir. Şehir merkezinin daha ferah olması gerekirken inşaata boğmak, trafik sorununu arttırmaktan başka bir işe yaramayacağı gibi ileride telafisi mümkün olunmayan sonuçlar doğurması durumları da göz önüne alınarak alınan kararın yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz. " denildi. (Cemil Özdaş - İLKHA)