Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, belediyeyi aldığı günden buyana yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Kanalizasyon alt yapı sorunundan içme suyu sorununa, doğalgaz çalışmasından sosyal belediyecilik projelerine, parklardan yeşil alanlara, doğalgaz çalışmasından üst yapı çalışmalarına kadar yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Tanğlay,  basın mensuplarına açıklamada bulundu. Halkın malı olan belediyeleri, halkın hizmetinde kullanacaklarına vurgu yapan Tanğlay, verdikleri sözleri bir bir yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Tanğlay, "Belediyeyi devraldığımız günden bu yana, hem altyapı hem üst yapı hem de sosyal belediyecilik anlamında çalışmalarımızı son hızla sürdürüyoruz. Bugün de TOKİ 3'üncü etaptayız. Bu gördüğünüz alanda yeni bir kanalizasyon çalışması yapıyoruz. Yıllardır kangren haline gelmiş kanalizasyon problemi vardı. Arkadaşlar projelerini hazırlayarak çalışma başlattılar. 10 güne kadar inşallah buranın da üstünü kapatarak, bu problemi çözmüş olacağız." dedi.

"Kanalizasyon çalışması yüzde 51, içme suyu ise yüzde 58 tamamlandı"

Kanalizasyon alt yapı ve içme suyu çalışmasında gelinen son aşama hakkında bilgi veren Tanğlay, şunu söyledi:

"Bitlis genelinde şu an itibarıyla kanalizasyon çalışmasında yüzde 51, içme suyunda ise yüzde 58 çalışmamız tamamlamış durumda. Bunu kilometre bazında ele aldığımızda, 51 kilometre içme suyu hattını, 40 kilometre de kanalizasyon hattını çektik. Yüklenici firmamız şu anda Bitlis merkezde 12 ekip ile çalışıyor. Vatandaşlarımızı çok rahatsız etmeden bir an önce bu işleri bitirmek istiyoruz. Büyük ihtimalle sene sonuna kadar altyapıdaki problemlerimizi çözeceğiz. Özellikle ana arterlerdeki kanalizasyon ve içme suyu hatlarını bitireceğiz. Onun akabinde üst geçit çalışmalarımıza başlayacağız."

"Bitlis'te ilk kez belediye bünyesinde 15 kursumuzu birlikte başlatıyoruz"

Temizlik başta olmak üzere diğer sosyal belediyecilik alanında yapılan çalışmalara da değinen Tanğlay, Pazartesi gününden itibaren 15 kursu faaliyete geçireceklerini ifade etti.

Açıklamasının devamında Tanğlay, "Çalışmalarımızı bitirdiğimiz mahallelerde ve ana arterlerdeki yollarda asfaltlama çalışmasını sürdürüyoruz. Mahallelerdeki parke çalışmalarımız devam ediyor. Aynı zamanda Altınkalbur dediğimiz mekân ile ilgili projemiz var. Orayı mesire alanına çeviriyoruz. Çalışmalarımızı başlattık. Projelerimiz arasında bu saydıklarımızın hepsi vardı. Ayrıca Pazartesi gününden itibaren 15 kursumuzu başlatıyoruz. Dil kursları ve spor faaliyetleri de bunun içerisinde yer alıyor. Söz verdiklerimizi bir bir faaliyete sokuyoruz. Yönetimi aldığımız günden bu yana çok güzel bir temizlik çalışmasını başlattık. Temizliğe çok önem veriyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda biraz daha duyarlı olmalarını ve bize yardımcı olmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Parkların korunması ve güvenliği için birer eleman görevlendireceğiz"

Kentteki tüm parklarda yenileme ve onarım çalışmasını başlattıklarını, bu aydan itibaren parkların korunması ve güvenliği için eleman görevlendireceklerini belirten Tanğlay, Bitlis'i adeta şantiye haline dönüştürdüklerini vurguladı.

Tanğlay, "Bütün parklarımızda çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Kentin temiz tutulabilmesi için, vatandaşlarımızın da duyarlı olmasına ihtiyacımız var. Parklarda bulunan malzemeler belediyenin değil, halkımızındır. Vatandaşların sahip çıkması gerekiyor. İnsanların, bunları belediyenin malı olarak görmesini istemiyoruz, biraz da kendi malları olarak görmelerini istiyoruz. Bu aydan itibaren parklarda birer tane eleman bırakacağız. Şu anda 3 mahallemizde doğalgaz bitmiş durumdadır. Bitlis şu an bir şantiye alanına dönmüş durumda. Çok şükür her tarafta çalışmamız var." dedi.(Şükrü Tontaş-İLKHA)