Afganistan İslam Emirliği (Taliban) sözcüsü Zabihullah Mücahid tarafından son 24 saatte Gazni ve Nangarhar illerine düzenlenen hava saldırılarında ve baskınlarda birçok sivilin katledildiği aktarıldı.

Yapılan açıklamalarda;

Son 24 saat içinde işgalci Abd ve işbirlikçileri tarafından sivillere yönelik düzenlenen baskınlar ve hava saldırılarında 13 sivilin katledildiği, 6 sivilin yaralandığı ve 8 sivilin kaçırıldığı aktarıldı.

İşgalci Abd tarafından Cumartesi günü Gazni ili Shilgar ilçesinin Narmi bölgesine düzenlenen drone saldırısında  masum 2 köylü (Faiz Muhammad ve Abdul Malik)'nün katledildiği aktarıldı.

Aynı şekilde işgalci Abd tarafından Nangarhar ili Sherzad ilçesinin Marki Khelo bölgesine sabah saatlerinde düzenlenen drone saldırısında 2 köylünün katledildiği ve bir köylünün yaralandığı aktarıldı.

Ayrıca Nangarhar ili Khogyani ve Chaparhar ilçelerine düzenlenen baskınlarda araçların yakıldığı ve ağır kayıplara neden olunduğu aktarıldı.

Abd ve işbirlikçileri tarafından Gazni ili Gelan ilçesi Khatako ve Lawang bölgelerine düzenlenen baskınlarda değerli eşyaların yağmalandığı, 22 aracın yakıldığı ve 9 köylünün katledildiği, 2 kadın ve 3 çocuğun yaralandığı, 8 köylünün de kaçarıldığı aktarıldı.

Abd ve işbirlikçilerinin işledikleri savaş suçlarını dünya görmezden gelmeye devam ediyor.