Rahmet, hayır ve bereket ayı olan 11 ayın sultanı bir Ramazan ayı daha geride kaldı. Ramazan ayı münasebetiyle bayram mesajı yayımlayan Şanlıurfa’daki siyasi parti ve STK temsilcileri, Allah’ın kullarına hediyesi olan bayramların,  İslam coğrafyasında akan kanın durmasına ve hakiki manadaki bayramlara kavuşmaya vesile olması dileklerinde bulundular.

Yüce rabbimizin bayramları kullarına hediye ettiklerine dikkat çeken HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Basri Demir, “Yağmur yüklü bulutlar,  gelişiyle birlikte yeryüzünde yaşayan toprakla uğraşan ziraat erbabını ve yağmura hasret diğer unsurları sevindirdiği gibi Ramazan ayının gelişi de bizleri sevindirmişti. O ayda Kur’an’ı Kerim nazil olmuştu. Ramazan’da bin aydan daha hayırlı olan gece (Kadir Gecesi) ile şereflendik. Maneviyat yüklü bir ayı geride bıraktık. Kur’an mukabelelerimiz, sahurlarımız, teravihlerimiz, iftar ve programlarımız, zaman zaman fakir ve fukara ile diyaloglarımız bize bu mübarek ayın kazandırdığı bereketlerdendir. Yoğun bir Ramazan ayını geride bırakmış olmak nihayetinde sevinmemizi de mucip kılacak bir bayram neşesini gerekli kılıyordu. Yüce Rabbimiz bu sevincini de bayramla kullarına hediye etmiştir.” şeklinde konuştu.

Demir mesajının devamında şu ifadeleri kullandı: “Bu vesileyle hem Şanlıurfa’mızın hem memleketimizin hem de İslam âleminin bayramını kutluyorum. Bayramın, bütün sıkıntılardan kurtulmamıza,  bütün güzellikleri kavuşmamıza, sıkıntı ve kederlerimiz olsa bile bayramın bayram olma sevincine halel gelmemesini temenni ediyoruz. Bu vesileyle hem Şanlıurfalı kardeşlerimizin, hem İslam âleminin bayramlarını tebrik ediyorum. Yüce Rabbim bundan sonra da ömrümüzü bayramları hak edecek güzelliklerle geçirmeyi nasip etsin.”

“Bayram, zindanlardaki Yusufilerin azat olmasına ve sevdiklerine kavuşmasına vesile olsun”

Ramazan Bayramı'nın İslam âlemine hayırlar getirmesi dileklerinde bulunan Mustazaflar Cemiyeti Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Halil Göven, “Ramazan Bayramı’nın İslam âlemine hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bayram’ın aynı zamanda İslam coğrafyasında akan kanın durmasına vesile olmasına, zindanlardaki Yusufilerin azat olmasına ve sevdiklerine kavuşmasına vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.” diye konuştu.

“Her şeye rağmen biz Müslümanlar olarak bayramlarımızı kutlamak zorundayız ve kutlayacağız”

Müslümanların hakiki bayramlara ulaşması için çabalarını artırması gerektiğine vurgu yapan, HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Avukat Emin Güneş, “Biz uzun yıllardır bayram tadında bayram yaşamaya hasret bir toplum olduk. Gerçekten ümmetin, coğrafyanın birçok yeri kanıyorken, böyle eğlenerek, içten gelerek bir bayram kutlamak hakikatten çok zor… Biz bayram yaparken biliyoruz ki kardeşlerimiz zindanlarda, bombalar altında. Yemen’de, Suriye’de, Arakan’da ve muhtelif yerlerde. Fakat her şeye rağmen biz Müslümanlar olarak bayramlarımızı kutlamak zorundayız ve kutlayacağız. Hakiki bayramlara ulaşmak için de çabalarımızı biraz daha yoğunlaştıracağız Allah’ın izniyle. Bütün Müslümanların Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bayramın huzur ve barış içerisinde geçmesi temennisinde bulunan Umut Kervanı Vakfı Bölge Yetkilisi Seyfettin Gündüz, “Mazlumların, miskinlerin, mustazafların ve yetimlerin umudu olan Umut Kervanı ailesi olarak tüm Müslüman kardeşlerimizin huzur, sükûnet ve barış içerisinde bir bayram geçirmesi dileğiyle, Ramazan Bayramı’nız mübarek olsun.” dedi.

“Allah’ın bizler için seçtiği bu günleri kutlayacağız”

İslam dünyasındaki tüm acılara rağmen Allah’ın Müslümanlar için seçtiği bayramları kutlayacaklarını belirten İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bölge Koordinatörü Behçet Atilla, “Tüm İslam âleminin bayramını tebrik ediyorum. Bayramlarımızı maalesef çocuklarımıza, kadınlarımıza, hastalarımıza, ümmetin tüm fertlerine yaşattırmamaya çalışan tüm müstekbirlere rağmen inşallah İslam âlemi olarak bizler yine bayramımızı, Allah’ın bizler için seçtiği bu günleri kutlayacağız. Bazı bölgelerimiz de gözyaşı ve acı manzaraları çoktur. Tüm bunlara rağmen bayramlarımızı kutluyor ve umudumuzu yitirmiyoruz. Umudunu yitirenler her şeyini kaybetmiş olanlardır.  Bizim Rabbimiz vardır biz Allah’a güveniyoruz.  Er ya da geç Allah nurunu tamamlayacaktır. Bu nedenle umudumuz her zaman yüksektir.” diye konuştu.

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Derneği Başkanı Osman Gerem ise mesajında şu ifadeleri kullandı: “Ramazan Bayramınız özellikle ümmetin birliğine, dirliğine ve kurtuluşuna vesile olsun inşallah. Bu vesileyle bütün herkesin bayramı hayırlı olsun. Nice bayramlara inşallah…" (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)