M.Ö. 1279: Eski Mısır'da, 19. Hanedan firavunlarından II. Ramses başa geçti. 16 yaşındayken babası I. Seti, Ramses'i veliahtı olarak seçmiştir. 20'li yaşlarının başında tahta geçen Ramses Mısır'ı M.Ö. 1279'dan M.Ö. 1213'e kadar, tam altmış altı yıl yönetmiştir. 99 yaşına kadar yaşadığı rivayetleri bulunmakla birlikte, 90 ya da 92 yaşında öldüğü tahmin edilmektedir. II. Ramses'in İsrailoğullarının Mısır'dan İsrail'e göç etmelerine sebep olduğu düşünülmektedir. Ayrıca II. Ramses’in Kur’an’da geçen Hz. Musa ile mücadeleye girip İlahlık taslayarak İsrailoğullarını köleleştiren Firavun olduğu rivayet edilmektedir.
1799: Napolyon, Akka yenilgisinin ardından, savaş meydanını Cezzar Ahmed Paşa kuvvetlerine terk etti.
1900: Boer Savaşı sonunda, İngilizler Güney Afrika’yı ele geçirdi. II. Boer Savaşı, Boer Savaşı, Güney Afrika Savaşı, İngiliz-Boer Savaşı olarak da bilinir. İngiltere ile Güney Afrika Cumhuriyeti ve Oranj Bağımsız Devleti adlı iki Boer (Afrikaner) cumhuriyeti arasındaki savaş olup Güney Afrika'ya yaklaşık yarım milyon kişilik askeri yığınak yapan İngiltere, Boerler'i yenilgiye uğratmıştır. II. Boer Savaşı, İngiltere'nin Napolyon Savaşları ile I. Dünya Savaşı arasında girdiği en büyük ve en pahalı savaştır. Bu savaş sonunda Güney Afrika’nın sahibi olan Boerler bağımsızlıklarını yitirmiş ve İngiltere’nin sömürgesi olmuşlardır.
1911: RMS Titanic yolcu gemisi denize indirildi. Geminin yapımı 1912'de tamamlanacak ve ilk seferinde henüz denize yeni açılmışken beşbin dolayında yolcusu ile batacaktır.
1920: Ankara Hükümeti, işgal ülkelerinden Fransa ile antlaşma yaptı. Antlaşmaya göre Suriye ve Hatay Fransızlara bırakıldı.
1924:Türkiye Cumhuriyeti İle İsveç Kraliyeti arasında Dostluk Antlaşması İmzalandı.
1926: Türkiye - SSCB (Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği) Antlaşması imzalandı.
1946: Türkiye’de ilk defa tek dereceli milletvekili seçimi kabul edildi.
1946: Varto ve Hınıs'ta 5,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi: 839 kişi öldü, bin 991 ev yıkıldı.
1956: Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı İsmet İnönü, "Adım adım mutlakıyete gidiyoruz " dedi. İsmet İnönü’ye göre kendisinin yönetmediği bir ülke mutlakiyet (yani krallık) rejimiyle yönetildiği anlamına geliyordu; her ne kadar halkın oylarıyla ve serbest seçimler yoluyla hükümetler başa geliyorsa da... Onun bu sözleri darbeye davet olarak algılanmış nitekim darbeden sonra kurulan hükümete Başbakan yapılmıştır.
1957: Bakırköy’de bir lastik fabrikası hammadde yokluğundan kapandı, 720 işçi işsiz kaldı.
1960: 27 Mayıstaki Darbenin ardından 31 Mayıs 1960'da Aydın, Malatya, Nazilli, Adana, Mersin ve Adapazarı'nda bazı guruplar silahlı kuvvetlere destek mitingleri düzenledi.
Eğer korku imparatorluğu kurulmasa idi halkın darbecilere karşı nasıl mitingler düzenleyeceği biliniyordu ki darbelerden hemen sonra sıkıyönetim ilan edilmiş ve beş kişinin beraber dolaşması yasaklanmıştı. İlginç olanın ise sıkıyönetim altında bir dönemde insanların miting yapabiliyor olmasıydı ki bu da bu mitinglerin bizzat darbeciler tarafından tertip edildiğini ortaya koyuyordu.
1961: Güney Afrika Cumhuriyeti ilan edildi. Fakat bu yerli halkın kurduğu bağımsız bir Cumhuriyet değildi. Bağımsız gibi duran, beyazların yönettiği, yerlilerin ise köle olduğu, İngiltere güdümünde bir Cumhuriyet olacaktı.
1962: II. Dünya Savaşı sırasında 6 milyon Yahudi'nin yok edilmesi iddiasıyla sorumlu tutulan yok etme kamplarının kurucusu ve yöneticisi Nazi Yarbay Adolf Eichmann başka bir kimlikle yaşadığı Arjantin'de yakalanıp İsrail'de yargılandıktan sonra idam edildi.
1971: Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu (THKO) kurucularından Sinan Cemgil, Alpaslan Özdoğan ve Kadir Manga; Nurhak dağlarında öldürüldüler.
1974: Devlet memurlarıyla ilgili Kanun Hükmünde Kararname yürürlüğe girdi. Böylece hafta tatilleri cumartesi ve pazar olmak üzere iki gün oldu.
1994: Ekonomik kriz nedeniyle çaresizliğe düşen otomotiv işçileri, işverenlere '2 ay ücretsiz, 2 ayda yarım ücretle' çalışmayı önerdiler. Zaten her zaman fedakarlık yapmak zorunda bırakılan işçiler fabrikalarının kapanması durumunda fabrika sahibinden ziyade kendilerinin mağdur edileceğini bildiklerinden olsa gerek fedakarlık vazifesinin yine boyunlarına asılı bir yük olduğunu sezmiştiler. Bunun yanı sıra fabrika sahibi işverenlerin ne tür fedakarlıklarda bulundukları kayıtlara geçmemiştir. Lüks hayatlarından vazgeçip geçmedikleri; eğlence ve israflarından feragat edip etmedikleri bilinmemektedir.
1996: Erzurum Dadaşkent Belediye Başkanı Ensar Coşkun, "öğrenciye ev verenin kanalizasyonunu tıkarım. Erkek ve kız öğrenciler kiraladıkları evlerde karı koca hayatı yaşıyor" dedi. Ahlaksızlık ve fuhuştan dert yanan bir belediye başkanı asli görevlerinden biri olan genel ahlakı korumaya çalışırken medyanın ve ifsad guruplarının hedef tahtası haline gelmişti.
1999: PKK örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın yargılanmasına İmralı adasında başlandı. 30 Bin kişinin ölümünden sorumlu tutulan Abdullah Öcalan, davanın ilk gününde pişman bir hava sergiledi. Mahkeme idam kararını TCK'nın 125. Maddesine dayanarak "Vatana İhanet"ten dolayı 29 Haziran'da verecekti.
2000: Ahmet Necdet Sezer'in cumhurbaşkanı olmasıyla boşalan Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na Mustafa Bumin seçildi. Bumin, dördüncü tur oylamada Anayasa Mahkemesi'nin 11 üyesinden 6'sının oyunu aldı.
2002: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, AKP Genel Başkanı Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna hakkında, "alım satıma fesat karıştırmak" suçlamasıyla dava açtı.
2010: İsrail ordusu, Türkiye'den hareket eden İHH (İnsani Yardım Vakfı)'nın 9 insani yardım gemisine baskın operasyonu düzenledi. İHH İnsani Yardım Vakfı ve Özgür Gazze Hareketi'nin organize ettiği ve Gazze'ye insani yardım taşıyan 9 gemiye; Akdeniz'de, İsrail'den 70-80 mil (130-150 kilometre) açıktaki uluslararası sularda siyonist İsrail’in terör mangaları tarafından baskın düzenlenmiş; olay, gemilerde bulunan aktivistlerden bir kısmının katledilmesi, bir kısmının yaralanması ve gemilerin yolcularıyla birlikte rehin alınması ile sonuçlanmıştır.
İsrail siyonizmine ve zulmüne karşı girişilen bu hareket sonucunda 9 Türkiye’li Müslüman şehid olmuş özelde Türkiye’de genelde tüm dünyada Müslümanların Filistin Meselesindeki duyarlılık ve gayretleri bilenmiştir. Siyonistler her devirde olduğu gibi işledikleri cürmün hesabını vermek istememiş ve şu ana kadar vermemişlerdir. İslam Ümmeti ‘Özgür Kudüs’, ‘Özgür Filistin’ ve ‘Siyonizmsiz bir Dünya’ gayesi etrafında toplanmaya ve toparlanmaya devam etmektedir.
2012: Mısır’da olağanüstü hale son: Mısır'da 31 yıldır yürürlükte olan olağanüstü hal kaldırıldı. Mısır Cumhurbaşkanı Enver Sedat'ın 1981'de bir suikast sonucu öldürülmesi üzerine ülke genelinde olağanüstü hal ilan edilmişti.