BATMAN-Batman yerel gazetelerinde 30 Kasım 2012 Cuma günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;


BATMAN BASIN.COM; `17 ALİME TÖRENLE İCAZET ALACAK`
Yaklaşık 4 yıldır aldıkları Arapça ilimlerinde başarı göstererek eğitimlerini tamamlayan 17 alime için icazet merasimi düzenlenecek.

`Mustazaflar Hareketi, Partinin Adını Koydu`
Mustazaflar Hareketi, herkesin merakla beklediği partinin adını belirledi.


BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ; `KARA MAYINLARI RAPORU AÇIKLANDI`
Mayınsız Türkiye Batman Girişimcisi Hülya Özevin, Mayın Yasağı Anlaşması`nın 15. (Ottawa Sözleşmesi), Uluslararası Karamayınlarını Yasaklama Kampanyası`nın 20. Yılında, Monitör Kara Mayınları Raporunu açıkladı.

`Kantar Köprüsü Yapılacak`
Kantar Köprüsü ve bağlantı yolları çalışmalarını yerinde inceleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, burada yetkililere yaptığı değerlendirmelerde, \"Her şeye rağmen kantar köprüsü yapılacak \" dedi.


BATMAN BARIŞ GAZETESİ; `MAZLUM DER; `BAŞÖRTÜ YASAĞI DİRİ TUTULUYOR``
Mazlum Der Batman Şubesi, Bakanlar Kurulu tarafından kararlaştırılıp, 27.11.2012 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe konulan, \"Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık Ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliği\", `ilkel başörtü yasağını diri tutma` girişimi olarak değerlendirip, Türkiye`deki bütün şubelerinin eş zamanlı basın açıklamasıyla kınadı.

`E-Okul Saçmaladı!`
Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) `e-okul eğitim sistemi ile kayıt yapmak zorunda kalan vatandaşlar birçok yerde mağdur olmalarına sebep oluyor.


BATMAN UMUT GAZETESİ; \"MONİTÖR KARA MAYINLARI\" RAPORU AÇIKLANDI`
Mayınsız Türkiye Batman Girişimcisi Hülya Özevin, İnsan Hakları Derneği(İHD) Batman Şubesinde yaptığı basın açıklamasıyla Monitör Kara Mayınları Raporunu açıkladı.

`Bakan Şimşek, Kursiyerlere Sertifika Verdi`
Batman Ticaret ve Sanayi Odası`na (BATSO) kısa bir ziyaret gerçekleştiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KOSGEB tarafından verilen eğitimlerin sonucunda sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifika verdi.


BATMAN PUSULA GAZETESİ; `BİR KIZIMI KAYBETTİM, DİĞERLERİNİ KAYBETMEK İSTEMİYORUM`
Batman`ın Beşiri ilçesinde bir kızını ilik kanserinden kaybeden 11 kişilik Arı ailesine, Hizmet-Der, Beşiri halkı ve Beşiri Özürlüler Derneğinin desteğiyle kucak açtı. Bir kızını hastalıktan kaybettiğini ifade eden baba, aynı hastalığa yakalanan diğer iki çocuğumu kaybetmek istemiyorum dedi.

`Gençler Bilge Eğitim Der`de Buluştu`
Batman Bilge Eğitim Derneği Pazaryeri Şubesi tarafından gençlere yönelik olarak düzenlenen seminer, şiir dinletisi, çeşitli oyunlar ve ilahi sanatçılarının katılımıyla gerçekleşti.


BATMAN GAZETESİ; `MUSTAZAFLAR HAREKETİ, PARTİNİN ADINI KOYDU`
Mustazaflar Hareketi, herkesin merakla beklediği partinin adını belirledi.

`17 Alime`ye İcazet`
Yaklaşık 4 yıldır aldıkları Arapça ilimlerinde başarı göstererek eğitimlerini tamamlayan 17 alime için icazet merasimi düzenlenecek.


BATMAN MEDYA GAZETESİ; `4 KARDEŞ, 3 FARKLI OKULA KAYDEDİLDİ`
E-okul sistemi ile yapılan okul kayıtlarında sıkıntılar da baş gösteriyor. Kısmet mahallesinde oturan Said Ekinci`nin 4 çocuğu, 3 ayrı okula kaydedildi.

`Mayın Raporu Açıklandı`
Mayınsız Türkiye Batman Girişimcisi Hülya Özevin, Monitör Kara mayınları 2012 raporunu, İsviçre`nin başkenti Cenevre ile eşzamanlı basın toplantısıyla açıkladı.


BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ; `MAZLUM DER: YENİ YÖNETMELİK BAŞÖRTÜ YASAĞINI DİRİ TUTUYOR`
Mazlum Der, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe konulan, yeni kılık kıyafet yönetmeliğini ilkel başörtü yasağını diri tutma girişimi olarak nitelendirdi.


BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ; `BATSO`DA GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKASINI DAĞITTI`
Batman`ın gelecekte bölgenin gelişen ve büyüyen ili olacağına inandığını söyleyen Bakan Mehmet Şimşek, `Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi` projesi kapsamında kurs gören girişimcilerin sertifika törenine katıldı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)