SAĞLIK SERVİSİ

Bal sindirimi kolaylaştırıp metabolik stresi azaltıyor.

Ramazan'ın gelmesiyle sindirim sistemimiz ve midemiz daha farklı şekilde çalışabiliyor.

Özellikle uzun süre aç kalmaktan dolayı mide bir anlamda kendisini dinlenmeye çekiyor, ancak iftar sofralarında ağır yiyeceklerin bir anda tüketilmesi çeşitli sindirim sistemi rahatsızlıklarını beraberinde getirebiliyor. Bal, sindirimi kolaylaştıran bir besindir.

Ayrıca karaciğerden toksinlerin temizlenmesine de yardımcı olur.

Balın, metabolik stresi azaltması sayesinde sahur nedeniyle değişen uyku düzenimizi yoluna koyma özelliği de bulunuyor.

Genel olarak Ramazan'da tatlı tüketmeyi severiz. Bal, doğal tatlandırıcı özelliğiyle bu ihtiyacımızı sağlıklı bir şekilde karşılamamızı da sağlıyor. İftar sofrasında kola ve hazır içecekler tüketiliyor, bunun yerine bal şerbeti ile oruç açmak mideyi rahatlatacaktır.

Boş mideye alınan ham bal, mide asidini nötralize ediyor. Balın kabızlığı giderdiği, vücuttaki kanı temizlediği, damarları genişlettiği ve kan dolaşımını kolaylaştırdığı, kalbi güçlendirdiği, yağ hazmını kolaylaştırdığı biliniyor.

Sahurda 2 tatlı kaşığı balı mutlaka yemek gerekiyor.