Ramazan Bayramı'na sayılı günler kalmasına rağmen Adıyaman Otogarı'ndaki durgunluk devam ederken, firma yetkilileri, kente girdi olmamasından ve tarihi dokuların değerlendirilememesinden dolayı sessizliğin hâkim olduğunu belirttiler.
Şehirlerarası otobüs firmaları, minibüs sahipleri ve araç sürücüleri, bilet fiyatlarına zam gelmemesine rağmen istenilen yolcu kapasitesine kavuşamadıklarını ifade ettiler.
Özel bir otobüs firmasının yetkilisi olan Mehmet Yaman, Adıyaman'daki tarihi doku ve manevi değerlerin yeteri kadar tanıtılmadığını ve bu durumun işlerine etki ettiğini söyledi.
Yaman, "İnsanlarımız Ramazan'da mecbur kalmadıkça Ramazanda Pek yolculuk yapmak istemiyor. Biz hepimiz öyleyiz. Genel olarak bakacak olursak Adıyaman'da genelde bir sıkıntı var. Ramazan ayı olmasına rağmen çevre illerle kıyas yaptığımız da çok geri kaldığımızı görüyoruz. Adıyaman'da otogarı hareketlendirecek herhangi bir faaliyet yoktur. Adıyaman halkı olarak yıllarca Nissibi köprüsü diye tutturdu. Şimdi yapılan köprüsünün de şehre bir katkısı olmadı. İlimizde ekonominin canlandırılması için bazı hususlar var. Adıyaman'a bir acemi birlik, polis okulu yapılabilir. Yani üçüncü bir paranın bu ile girmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.
"Tarihimizden faydalanamıyoruz"
Adıyaman'daki tarihi dokunun şehre katkısı olması için canlandırılması gerektiğini belirten Yaman, "Bizim Nemrut Dağımız, Atatürk Barajımız, Safvan Bin Muattal'ımız, Perre Antik Kentimiz ve daha birçok değerlerimiz var. Ama maalesef hiç birinden faydalanamıyoruz. Bu değerlerden faydalanmamız için bunları aktif duruma getirmemiz lazımdır. Aktif duruma getirmediğimiz sürece biz bu sıkıntılarla devam emek mecburiyetinde kalırız. Ben inanıyorum ki belediye başkanımız ve valimiz aktif olarak bu işte rol alsalar Adıyaman daha güzel yerlere Allah'ın izniyle gelecektir." şeklinde konuştu.
"Otogarımızın şehrin girişinde olması gerekirken, şehrin çıkışında bulunuyor"
Adıyaman'da bilet alacak olan vatandaşların otogara gelmeden bilet aldığını ve otogarın şehrin yapısına göre ters tarafta yapıldığından genelde yol güzergâhında yolcuların araçlara bindiğini dile getiren Cengiz Koca da "Bayramlarda Adıyaman'dan gidiş çok olmaz, geliş olur genelde. Öğrenciler, sınavları biten olursa tek tük memleketlerine gidiyorlar. Çok fazla bir yoğunluk yok. Ramazan ayı olması hasebiyle bir sakinlik var. Vatandaşlar otogar şehrin dışında olduğundan dolayı otogara gelmeden biletlerini alarak yol güzergâhlarında biniyor. Bunun nedeni otogarımızın şehrin girişinde olması gerekirken, şehrin çıkışında olmasından kaynaklanıyor." dedi. (Cemi Özdaş-İLKHA)