Adana'nın Karataş ilçesinde bir çiftçi tarafından yetiştirilerek Gaziantep’e getirilen sezonun ilk buğdayının kilogramı 1 lira 46 kuruştan işlem gördü.

Karataş ilçesinin Haylazlı Mahallesi'nde çiftçi Emin Aksoy tarafından yaklaşık 52 dönüm arazi üzerinde hasadı yapılan 2019 yılının ilk mahsul buğdayı piyasaya sürülmek üzere Gaziantep’e getirildi.

Gaziantep Ticaret Borsası hububat ve bakliyat satış salonlarında Kemal Güneş ve Erol Benli tarafından sabah seansında satışa sunulan yılın ilk buğdayı, tüccar ve işletmecilerin yoğun ilgisini gördü. Yaklaşık 28 ton olduğu belirtilen 2019 yılının ilk ekmeklik buğdayının kilosu 1 lira 46 kuruştan alıcı buldu.

2016 sezonunun ilk buğdayını satışa sunan tüccar Kemal Güneş, yaptığı açıklamada, hasat sezonunun ilk mahsul buğdayının genelde Adana’nın Karataş ve Yumurtalık ilçelerinde yetiştirilerek Gaziantep’e getirildiğini belirterek, bu durumun o bölgede bulunan çiftçilerin erken ekim yapmasından ve iklim koşullarından kaynaklandığını söyledi.

Geçtiğimiz yıl da ilk buğday satışını yine kendilerinin yaptığını anımsatan Güneş, "Geçen sezonun ilk buğdayı 5 Mayıs tarihinde Yumurtalık ilçesinden şehrimize getirilmişti. Bu sene hava şartlarından ve yağışların fazla olmasından dolayı ilk mahsul buğday yaklaşık 10 günlük bir gecikmeyle diğer bir Adana ilçesi Karataş’tan şehrimize getirildi. Üreticimiz yaklaşık 52 dönüm tarla üzerinde ekimini yaptığı ürününü normal hasat sezonundan yaklaşık 20-30 gün önce hasat ederek Gaziantep’e getirdi. GTB hububat-bakliyat salonlarında satışa sunduğumuz ürünümüzün kilogramı 1 lira 46 kuruştan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir un fabrikasına satıldı." dedi.

Böylelikle Gaziantep'te satışa sunulan ekmeklik buğday, yılın GTB'de işlem gören ilk mahsul buğdayı olarak kayıtlara geçti.

"Hasat sezonu hayırlı olsun"

Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ise yaptığı açıklamada, yeni hasat sezonunun bol kazançlı ve bereketli geçmesi temennisinde bulundu.

GTB’de işlem gören yılın ilk buğdayı ile artık yeni hasat sezonuna ilk adımların atıldığını ifade eden Akıncı, "Çiftçilerimiz bin bir emek ve alın teri dökerek ürettikleri ürünlerini önümüzdeki günler içerisinde hasat etmeye başlayacaklar. Yeni üretim sezonunun ülkemiz ve şehrimiz adına bol kazançlı ve bereketli geçmesini diliyorum." dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)