Batman merkez GAP Mahallesi'nde yaşayan Fatima ve Ali Güler çifti, ömürlerini engelli çocuklarına adadı. Kimisi yüzde 95 kimisi ise yüzde 100 oranında spastik engelli olan biri yatalak 4 çocuğunun bakım ve sağlık ihtiyaçlarını karşılayan Güler çifti, diğer anne ve babalara örnek oluyor.
Hiçbir fedakârlıktan kaçınmayıp zamanlarının büyük bir bölümünü çocuklarıyla geçiren Güler çifti, yaşları ilerlemesine rağmen çocuklarına bir bebek gibi bakıyor.
Anne Fatima Güler, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 çocuğundan Alaattin (39), Hıvzullah (29), Mehmet Emin (27) ve Muhammed Güler’in (20), küçük yaşta G82. 1-Spastik parapleji (kısmi felç) hastalığına yakalanarak engelli duruma geldiğini belirtti. Anne Güler, engelli bir diğer çocuğu Mesut Güler’in ise hayatını kaybettiğini belirtti.
Çocuklarının bebekler gibi bezlerini değiştirip, yemeklerini yedirip ve banyolarını yaptırdığını ifade eden anne Güler, bunun Allah’ın bir imtihanı olduğunu kaydetti.
Yaşadıkları bunca zorluğa rağmen Allah’a şükretmekten geri durmayan Güler çiftçinin bu davranışı takdir toplarken, günümüzde ne yazık ki aynı davranışı manevi eksiklik içinde olan genç nesillerden beklemek mümkün olmuyor. Çocukların anne ve babalarını hasta ve yatalak olmamalarına rağmen, yaşlandıkları ve ilgiye en çok ihtiyaç duydukları bir zamanda huzur evlerine göndermeleri buna en iyi örnek.
“Gece gündüz onlarla ilgileniyoruz”
Tüm vaktini çocuklarıyla geçirdiğini belirten Güler Hanım, “30 yıldır çocuklarımızla uğraşıyoruz. 11 çocuğum dünyaya geldi. Çocuklarımdan 5 tanesi engellidir. Bir engelli oğlum 23 yaşında vefat etti. 4 engelli çocuğum sağ ve onlarla ilgileniyoruz. Çocuklarım engelli ve yatalaktırlar. Eşim ile beraber engelli çocuklarımızla gece gündüz demeden ilgileniyoruz. Çocukların yemeğinden tutun, altlarını değiştirmeye kadar tüm hizmetlerini yapıyoruz. Yaşlandığımız için biraz zorlanıyoruz. Engelsiz bir oğlum da imam hatipti, o da genç yaşta vefat etti. Şimdi de oğlumun çocuklarına bakıyoruz.” dedi.
“Tüm sıkıntı 7 yaşından sonra başladı”
Çocuklarının tedaviye cevap vermediğini ifade eden Güler, “Tedavi olmalarını istiyoruz ama tedavileri mümkün değil. Engelli çocuklarımın 7 yaşına kadar hiçbir bir sıkıntıları olmuyor. O kadar hareketliydiler ki onları zapt edemiyorduk. 7 yaşından sonra rahatsızlıkları başlıyor ve 2-3 yıl emekleyerek gidiyorlar, ondan sonra da yatalak kalıyorlar. Şimdi yerlerinden kalkamıyorlar. Bütün ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. Allah bize bu imtihanı kazanmayı nasip etsin. Herkes çocukları bakım evine bırakmamızı söylüyor. Ama vicdanımız el vermiyor ve biz böyle bir şey yapamayız. Allah’ın bize bir hayır kapısı açması için herkesten dua talep ediyoruz.” şeklinde konuştu. (Mehmet Fatih Akgül, Mehmet Sait Çelik-İLKHA)