Anadolu Ajansı'nın web sitelerinden Türkçe ve İngilizce dillerinde yapılan oylamada, haber kategorisinde 13, yaşam kategorisinde 12 ve spor kategorisinde 10 fotoğraf arasından "Ayın Fotoğrafı" ile 5 video arasından "Ayın Videosu" seçildi.

Haber kategorisi birincisi

Çanakkale Kara Savaşları'nın 104. yılı -Türkiye'nin dört bir yanından tarihin en kanlı muharebelerinden birinin yaşandığı Gelibolu Yarımadası'na gelen 3 bin Mevlevi, 57. Alay Şehitliği'nden birlik ve beraberlik mesajları verdi. Mevleviler, Gelibolu Yarımadası'ndaki Çataldere Şehitliği bölgesinde kortej oluşturarak, açtıkları dev Türk Bayrağıyla 57. Alay Şehitliği'ne kadar yürüdü.


Yaşam kategorisi birincisi

Gölbaşı Gölü -Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde, temiz suyu, manzarası, zengin flora ve faunasıyla dikkati çeken Gölbaşı Gölü, turizme kazandırılacak.


Spor kategorisi birincisi

Rüzgar sörfüyle dünya turu -Norveç'ten rüzgar sörfüyle dünya turuna çıkan 45 yaşındaki Jono Dunnett, Kastamonu'nun Abana ilçesine geldi.


5 bin lira aylığa çoban bulamıyorlar

Küçükbaş hayvancılığın önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında neredeyse günün tamamını merada hayvanların başında geçirerek mesai harcayan çobanlar, aldıkları ücretlerle dikkati çekiyor. (Cuma Sarı)