İSTANBUL - Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda tek tip kıyafet zorunluluğunu kaldıran yönetmelik değişikliği Resmî Gazete′de yayınlandı. Okullarda tek tip kıyafet zorunluluğu kaldırılırken başörtüsü yasağı devam edecek. Bakanlık Müsteşarı Emin Zararsız, ′′Okulların tamamında başörtüsü serbest bırakıldı anlamında bir düzenleme söz konusu değil′′ dedi.
 
Bu yönetmeliğin yarım yamalık bir yönetmelik olduğunu belirten Tüm İlahiyat Fakülteleri ve Yüksek İslam Enstitüleri Mezunları Derneği (TİYEM-DER) Genel Başkanı Selahattin Yazıcı, "Sekülerleşmiş - dünyevileşmiş insanlara her alanda tam bir özgürlük ve hürriyet var. O insanlara tanınmış özgürlüğün dindar insanlara da tanınması gerekiyordu" dedi.
 
Ak Parti Hükümetinin çıkardığı bu yönetmelikle devlet idaresinin maslahatını korumaya yönelik olduğunu ifade eden Yazıcı, "Alınan bu kararla katı ve faşist bir devlet anlayışıyla insanlar bir kalıba sokulmak isteniyor. Ak Partiden beklenen başörtüsüne her alanda özgürlük getirmesiydi. Ancak bu tüzükle başörtüsü yasaklandı. Olması gereken ve Ak Partiden beklenen bu değildi. Olması gereken eğitim ve öğretim kurumlarıyla beraber her alanda başörtüsüne bir özgürlük getirmekti. Ak parti 12 yıldır tam manasıyla başörtüsüne bir özgürlük getirmeliydi ama bunu başaramadı. Ak Partiden beklentiler bu yöndeydi. Böyle bir yasa çıkarması bir hayal kırıklığı oldu" diye konuştu.
 
Yazıcı, Ak Parti Hükümeti yetkililerinin "Biz İmam Hatiplerde özgürlük getirdik diyemezler. İmam Hatiplerde bu özgürlük zaten vardı. Ama bu yönetmelikle diğer eğitim kurumlarında tam anlamıyla bir sınırlama getirilmiş oldu" ifadelerini kullandı.  (Şükrü Gündüz - İLKHA)