İSTANBUL - 15. Uluslararası Savcılar Forumu Gala Yemeği İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin ev sahipliğinde Çırağan Sarayı`nda gerçekleşti.

Yemeğe Yargıtay Başkanı Ali Kalkan, Yargıtay Başsavcısı Hasan Erbil, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş`ın yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerinden foruma katılmak üzere gelen başsavcılar katıldı.

 

Sorunlarımızı Beraber Çözmeliyiz
İstanbul`da düzenlenen Uluslararası Savcılar Forumu sonrası konuşan Kadir Topbaş, yerel yönetimlerin şehirlerdeki adaletin sağlanmasında önemli rol oynadığını aktararak Fatih`in kendi atadığı kadı tarafından yargılanarak suçlu bulunduğu davayı hatırlatarak, \"Bu kadar üst düzey hukukçunun böyle bir geçmişe sahip İstanbul`da buluşması çok önemli bir mana ifade ediyor\" dedi.

 

Hızla kentleşen yaşam alanlarında adaletin sağlanmasında ve bir takım yanlışlıkların olmaması konusunda yargının yanı sıra yerel yönetimlere çok önemli rol düşüyor diyen Topbaş, \"Kent yaşamanın kalitesi ülkelerin geleceğini, ülkelerin geleceği de dünyayı etkilemektedir. Tüm dünyanın kaderlerinin birbirine bağlı olduğu bir küreselleşme içindeyiz. Dolayısıyla hep birlikte sorunlarımızın çözüm ortağı olmalıyız\" dedi. (Erkam Yavuz - İLKHA)