BİNGÖL - Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Kava yaptığı yazılı açıklama ile öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte başörtüsü yasağının kaldırılmamasına tepki gösterdi.
 
"Kız öğrencilere yönelik, `imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur`an-ı Kerim derslerinde hariç olmak üzere okul içinde baş açık` hükmünün tekrar konulması bireylerin inanç, temel hak ve özgürlüklerine aykırı buluyoruz" diyen Kava, hükümetin çalışma hayatında devam eden kılık kıyafet yasağına da bir an önce son vermesi gerektiğini ifade etti.
 
Kava son olarak, "Söz konusu yönetmelikte yapılan değişiklikler genel anlamda olumlu olmakla birlikte kız öğrencilerin; sadece ortaokul ve liselerde seçmeli Kur`an-ı Kerim derslerine başörtülü olarak girebilmeleri diğer derslerde ise başlarını açmak zorunda bırakılmaları, daha önce olduğu gibi, öğrencileri psikolojik olarak olumsuz etkileyecektir. Bu nedenle, söz konusu sınırlamanın tamamen kaldırılarak isteyen kız öğrencilerin sadece seçmeli Kur`an-ı Kerim derslerinde değil, tüm derslerde başlarını kapatabilmeleri yönünde bir düzenleme yapılması gerekmektedir. Kız öğrencilerle ilgili diğer derslerdeki kılık ve kıyafet yasağının kaldırılmasını istiyoruz" dedi. (Faruk Bingöl - İLKHA)